28. mai 2009

Hapuoblikasupp

2 suurt peotäit hapuoblikaid, varred eemaldatud

1,5 l aedviljapuljongit
peotäis riisi
2 spl võid
1 kuhjaga spl jahu
soola, suhkrut
keedetud hakitud muna
Kõigepealt pane oblikad keevasse puljongisse ja keeda 10 minutit. Kurna läbi sõela. Haki sõelale jäänud oblikamass hästi peeneks (ma surusin pehmeks palliks ja siis lõikasin kääridega).Lase aedviljapuljong uuesti keema ja lisa peotäis riisi. Keeda 15 minutit. Samal ajal sulata teise poti põhjas või , lisa jahu. Lase hetk kuumeneda ja siis sega ühtlaseks (nagu teeks kastmepõhja), lisa kogu aeg segades vähehaaval puljong riisiga ja hakitud oblikad. Lisa 1 tl suhkrut ja kui tahad, soola. Serveeri keedetud hakitud munaga.
Hea hapukas suutäis!

Kommentaare ei ole: