29. mai 2009

Rabarbrikook hapukoorega



Hea lihtne kevadine kook. Maitseb nagu üks magus-hapu  rabarbrikook maitsema peabki! 

Tainas:
100 g võid
50 g hapukoort
1/2 dl fariinsuhkrut
1/2 dl valget suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
250-300 g hapukoort
4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
(soovi korral maitseks 1 tl kaneeli või 1 tl ingverit)

Katteks:
4-5 keskmist rabarbrivart 

Taigna jaoks vahusta pehme või hapukoore ja suhkruga. lisa muna, sega.Kui on kodus ainult ühte sorti suhkrut, näit. valget, siis panegi ainult seda 1 dl.  Lõpuks lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen peab olema pehme (aga mitte vedel). Vajuta tainas 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele (külgedelt u 2 cm kõrguseni).
Sega täidiseained omavahel ja vala vomi taigna peale.
Kata tükeldatud rabarbriga.
Küpseta 200 kraadi juures pool tundi. Lase natuke jahtuda ja võta ettevaatlikult vormist välja.
Retsept muudatustega nami-namist.

Kommentaare ei ole: