19. juuni 2009

Rabarbri-kohupiimakook


Tundub, et see poja 4-kuuseks sünnipäevaks küpsetatud kook jääb ka sellekevadise rabarbrihooaja luigelauluks. Mitte et rabarbrid otsas oleksid, aga noh, olgem ausad-kaua võib! Tahaks juba maasikaid mustikaid, sõstraid ja tikreid :)
Aga hooaja lõpetuseks siis midagi eriti maitsvat:

Koogipõhi:

2 dl nisujahu
0,5 dl rukkijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl suhkrut
noaotsaga soola
75 g võid
1 muna
0,5 dl maitsestamata jogurtit

Sega omavahel kõik kuivad ained, näpi võiga pudiks. Lisa muna ja jogurt, sega käsitsi ühtlane taigen. Suru taigen 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidis:

6 keskmist rabarbrivart
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g magusat (vanilje)kohupiima
2 muna

Sega tükeldatud rabarbrid suhkruga, sega kõik täidiseained omavahel.
Vala täidis põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 35 minutit. Eriti hea on järgmisel päeval, külmast võttes.

4 kommentaari:

Anonymous ütles ...

Kui suures vormis see kook tehtud on?

Mari-Liis ütles ...

23 cm peaks olema

kairi ütles ...

Sai väga hea selle aasta esimene rabarberikook. Tegin põhja teisiti: mandlijahu-maisijahu-kaerahelbe segu nisujahu asemel. Maitses hea.
Soovitan kooki väga.

Mari-Liis Ilover ütles ...

kairi, nii tore, et kook maitses ja said sellega rabarbrihooaja sisse juhatada:)