2. juuli 2009

Lihtne keeks ehk "võrdne" keeks ehk "Ekstra" keeks


Mul tuli keeksitegu ette võtta mitte keeksi enda, vaid ühe teise koogi pärast, mille põhjaks oli tarvis keeksi. Aga nii maitsev kukkus välja, et teen teinekordki.

175 g võid (originaalis 200 g, sellest ka nimetus "võrdne": 200, 200 ja 200)
200 g suhkrut
4 muna (kollased ja valged eraldada)
pool sidrunit-koor ja mahl
200 g jahu

Vahusta pehme või suhkruga. Lisa ükshaaval munakollased. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja -mahl, siis jahu. Lõpuks lisa kergelt segades vahustatud munavalged.
Määri keeksivorm võiga, vala taigen vormi. küpseta 200 kraadi juures 45 min. Kontrolli küpsust puutikuga.
Jahtunud keeksile raputa tuhksuhkrut.

Mugandatud I. Savi "Saiad. Pirukad. Koogid"

Kommentaare ei ole: