4. juuli 2009

Šampinjonipüreesupp sulatatud juustuga



Senikaua, kui veel metsaseenehooaeg pole tõeliselt alanud, saab kiire ja maitsva supi šampinjonidest. Ma kasutan pruune šampinjone-need on "metsasema" maitsega :)
250 g šampinjone
2 spl võid
1 spl nisujahu
800 ml seene- või kanapuljongit
100 g sulatatud juustu ("Merevaik")
100 ml 10 %-list rõõska koort
soola, pipart
Serveerimiseks:
hapukoort
siledalehelist peterselli

Sulata pannil või, kuumuta selles läbi tükeldatud seened. Raputa ühtlaselt peale nisujahu, sega hoolsalt. Vala hulka pool puljongist, lase keema tõusta. Püreeri supp. Vala potti, lisa ülejäänud puljong ja rõõsk koor, lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja pidevalt segades lisa kuuma supi sisse sulatatud juust. Maitsesta pipraga, kui tarvis, lisa veidi soola.
Paku hapukoore ja peterselliga. Kõrvale head saia ja valge vein!
Supp maitseb hästi nii kuumalt kui ka soojal suvepäeval külmalt-külmalt serveerisin "tervitusampsuna" väikestest klaasidest.

Kommentaare ei ole: