7. august 2009

Marjakeeks


Selle keeksiga on lugu lihtne. Võtsin oma lihtsa keeksi retsepti ja lisasin peoga vaarikaid ja mustikaid. Sai mahlane, mõnus pehme ja suviselt kirju.

Vaja läheb:

175 g võid
200 g suhkrut
4 muna (kollased ja valged eraldada)
pool sidrunit-koor ja mahl
200 g jahu
3-4 dl vaarikaid ja mustikaid

Vahusta pehme või suhkruga. Lisa ükshaaval munakollased. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja -mahl, siis jahu.Jäta jahu 2 spl alles ja sega see marjadega-siis ei vaja marjad küpsedes keeksi alumisse ossa hunnikusse, vaid jaotuvad ilusti ühtlaselt. Lisa ka marja-jahusegu. Lõpuks lisa kergelt segades vahustatud munavalged.
Määri keeksivorm võiga, vala taigen vormi. küpseta 200 kraadi juures 45 min. Kontrolli küpsust puutikuga.
Jahtunud keeksile raputa tuhksuhkrut.

6 kommentaari:

Eva ütles ...

Hästi armsake.

Anonymous ütles ...

Isegi septembri esimesel nädalavahetusel maitseb veel imehästi! Eriti pärast karastavat ujumiskäiku kohvi või teega.

Riina

Mari-Liis ütles ...

Riina, te olete talisuplejad:)

Anonymous ütles ...

talisuplusele vaatamata tuleb keeks lausa liiga hea
Riina

Anonüümne ütles ...

Aitäh Mari-Liis, sinu pildist inspireerituna tegin seda marjakeeksi punaste sõstarde ja martsipaniga, väga maitsev tuli!Hapukate marjade ja magusa martsipani suurepärane kooskõla.
Ootan pikisilmi kukeseentega täidetud suvikõrvitsate retsepti.
Riina

Mari-Liis ütles ...

Martsipan on väga hea mõte, Riina! Hapude marjadega super kooslus.Kui sa seda flickr uut fotot mõted, siis selle retsepti postitamiseni ma polegi veel jõudnud, aga varsti tuleb!
Kukeseentega täidetud suvikõrvitsad on ka ootel, peagi-peagi saab:)