15. oktoober 2009

Kõrvitsasupp- soe ja pehme

Jah, soe ja pehme. Onju? Kuldkollase kõrvitsa ja kastanipruuni kõrvitsaõli kombinatsiooni vaadates kohe tunned, et polegi nii hull see pime ja tormine ilm seal akna taga. Ja ka maitses on minu meelest esmalt tunda pehmust, mis tuleb püreeritud kõrvitsa tekstuurist ja talle loomupärasest mahedast maitsest. Kohe tulevad järgi sidrun ja muskaat. Igaljuhul on see üks imemaitsev sügisene supp, mida mõned aastad tagasi ühel külmal sügishommikul Terevisioonis keetis Angeelika Kang. Meie pere raudne sügislemmik. Ja külalised ei pääse ka!
Tarvis läheb:
  • 2 sl õli
  • 400 g kõrvitsat
  • 2 kartulit
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 6 dl kanapuljongit
  • poolest sidrunist pressitud mahl (mahla saab paremini kätte, kui sidrunit hoida toatemperatuuril ja enne mahla pressimist rullida laual käe all)
  • o,5 dl kõrvitsaseemneõli
  • musta pipart
  • riivitud muskaatpähklit
Serveerimiseks:
  • kõrvitsaseemneõli
  • pannil või ahjus röstitud kõrvitsaseemneid
Tükelda köögiviljad. Kuumuta potipõhjas õli, vala sisse köögiviljad. Kuumuta neid õlis u 5 minutit. Sega vahepeal mitu korda. Vala köögiviljadele peale kuum puljong ja keeda nad pehmeks. Lisa sidrunimahl ja kõrvitsaseemneõli. Püreeri. Maitsesta musta pipraga ja riivi sisse muskaatpähklit.
Serveerimiseks tõsta supp taldrikutesse ja nirista peale kõrvitsaseemneõli ja puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Kõrvale mõnus krõbe sai või ahjusoe kukkel.



6 kommentaari:

Aet ütles ...

Ääretult ilusad pildid, Sa oled ikka väga hea silmaga fotograaf! Seda juttu lugedes tuli mul tahtmine sellist suppi järgi proovida, kugi ma muidu püreesuppe ei söö...

Piret ütles ...

Nii ahvatlev! See supp on ka minu üks lemmikuid.

lissike ütles ...

Lisaks sellele, et Sul on nii ahvatlevad ja head toidud, siis on Sul veel paremad pildid nendest, Sa võiksid vabalt avaldada oma kokaraamatu retseptide ja piltidega ;) Ausalt!

Mari-Liis ütles ...

Suur aitäh komplimentide eest! lissike, see siin ongi minu kokaraamat:)

garin ütles ...

Kui kasutada kõrvitsapüreed (analoogne su tehtuga), siis kuidas peaks retsepti kohendama ja palju püreed võtma?

Mari-Liis ütles ...

garin, ega ma päris täpselt ei oskagi öelda;) Aga vaatasin oma muid kõrvitsaretsepte, kus toore kõrvitsa kõrval on ka kõrvitsapüree variant ja arvan, et selle puljongi- ja muude juurikate koguse kohta peaks olema umbes 5 dl kõrvitsapüreed. Head supitegu!