23. jaanuar 2010

Heeringakaaviar


Naljakas nimi sellel ampsul. Kui kaaviari all mõelda soolatud kalamarja, siis sellega siinkohal tegu ei ole. Küll aga tuletab see soolane hõrgutis veidi kaaviari teralist tekstuuri hamba all meelde küll. 
Heeringas on maitsvaim turult või poe kalaletist tervelt ostetuna ja ise fileerituna. Kui valmisfileeritud ja -pakendatud heeringat, jälgi, et ta oleks võimalikult naturaalne, st marineerimata ja maitsestamata.

Tarvis läheb:

Tarvis läheb:

200 g heeringafileed
1 sibul
2 kõvakskeedetud muna
1 keedetud kartul
1 väike õun
1 marineeritud kurk
1,5 dl hapukoort
4-5 spl hakitud tilli ja murulauku

Surista heeringast, sibulast ja munast köögikombaini hakkimislisaga ühtlane mass. Seda võib teha ka hakklihamasinaga.
Saadud segule lisa hästi pisikesteks kuubikuteks hakitud kartul, õun ja hapukurk. Sega hulka hapukoor ja maitseroheline. Lase külmkapis paar tundi maitsestuda.

Rukkileiva peal võrratu. Ja kui värske kartul ükskord peale jääaega tuleb, siis selle juurde proovin ka kindlasti!

1 kommentaar:

vernanda ütles ...

ma pidin just vist namisse kirjutama, et pane retsept ka, ja näe.