20. veebruar 2010

Läätsesupp

Sellise akna taga ulguva tuule, tuiskava lume ja miinus 15 külmakraadi juures nagu praegu Tallinnas on, kulub soojendav läätsesupp igati ära. Mis muidugi ei tähenda , et seda ka vähe inimväärsemate ilmaoludega nautida ei võiks. Supi tegemine on lihtsamast lihtsam:

2 sl rapsiõli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud ingverit
1 loorberileht
2 porgandit
1 porru
3 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
1,2 l köögiviljapuljongit
3 dl punaseid läätsi
(soola), pipart, peterselli- või koriandrilehti

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli.
Raputa õlisse vürtsid ja loorberileht, kuumuta segades 2 minutit, kuni aroomid vallanduvad.
Lisa õhukesteks ratasteks viilutatud porgand ja porru, purustatud küüslauk ja kuumuta segades veel 2 minutit.
Nüüd vala hulka tomatikonserv ja lase keema.
Vala potti kuum puljong ja loputatud läätsed.
Keeda vaiksel tulel podisedes 20 minutit.
Võta loorberileht välja. Maitsesta vähekese musta pipraga.
Olenevalt kasutatud puljongist lisa soola või siis mitte.
Raputa peale peterselli- või koriandrilehti.

P.S Tšilli passib ka sellesse suppi väga kenasti. Et meil sööjateks ka lapsed, jätsin välja.

Veel toredaid läätsesuppe:

Aglio e Olio tattnina supp
Perenaiste läätsesupp

3 kommentaari:

Liina ütles ...

A&O tänab äramärkimise eest ja mainib, et tal homme rohelise läätse ja chorizo supp plaanis. Stay tuned :-)

Mari-Liis ütles ...

we will.
ma esimese hooga vaatasin, et maapiirkondade kauplustekett "Alati ja Odavalt" (A&O) on läätsesupis midagi kommenteerimisväärset leidnud :D

Liina ütles ...

naljanaine :-D