3. aprill 2010

Kilutäidisega munad

täidetud munad kilu ja kapparitega

Keegi peab ju kõik need usinate munavärvijate tehtud munad ära ka sööma. Üks võimalus on teha täidetud mune. Selleks on lõputult variante. Ma tegin seekord täidise kipperi anšoovisest, sinepist, hapukoorest ja tillist, munakollased ka muidugi.

Tarvis läheb:

4 kõvakskeedetud muna

Täidis:

1 karp (100g) Kipperi anšoovist (pehmed vürtsikilufileed)
1 spl hapukoort
1 spl sinepit
hakitud tilli
musta pipart

Kaunistuseks:

kappareid
tilli

täidetud munad kilu ja kapparitega

Poolita munad pikkupidi. Võta kollased välja ja peenesta need kahvliga koos nõrutatud Kipperi anšoovistega. Sega hulka sinep, hapukoor, hakitud till ja veidi musta pipart.

Tõsta segu teelusikaga munapoolikutesse. Kaunista kapparite ja tillioksakestega.

Idee kilutäidise tegemiseks sain soomekeelsest vihikukesest "Ruokamaailma" 4/07

Kommentaare ei ole: