18. mai 2010

Lihtne vaniljekaste

vaniljekaste/custard

Lihtsam ja vähem munakollaseid nõudev alternatiiv klassikalisele custardile ehk crème anglaise'le.

2 munakollast
1 spl suhkrut
mõni tera soola
3/4 spl maisitärklist
2,5 dl piima
1 spl vaniljesuhkrut (Meira naturaalsest vaniljest tehtut näiteks)
1 spl võid

Klopi munakollased lahti, lisa suhkur, sool, tärklis ja piim. Kuumuta hästi madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Aega läheb umbes 10 minutit. Tõsta tulelt, sega hulka või ja vaniljesuhkur. Jahuta vispliga segades. Lihtsalt seistes jahtuma jättes võib munakollane tükki tõmmata ja siidise kreemi asemel saad munapudru.

Mõnus lisand magustoitudele ja kookidele, rabarbri- või õunacrumble'i juurde täitsa vältimatu. Sobib kasutada ka napoleonikoogi kreemina.

8 kommentaari:

Karin K. ütles ...

Jubedalt hea on see Kaste kohe :D väga maitsev, viis pluss!!

Anonüümne ütles ...

jah, tegin, lihtne ja tõeliselt hea, sellise sametise pudingi moodi, mustikatega mega, ma usun

Anonüümne ütles ...

Tegin just, aga jäi millegipärast väga vedel ja mitte päris see. Kas maisitärklist on ikka kolmveerand spl ja kui palju see lusika peal on, kas nt triiki?

Mari-Liis Ilover ütles ...

Hmm, kummaline, et vedel jäi. Olen seda ikka väga-väga mitmel korral teinud, viimati eelmisel nädalavahetusel ja kõik igati tipp-topp. Väga paks ta ka muidugi pole ja ei peagi olema. Kas kasutasid ikka maisitärklist? Kolmveerandi all mõtlen mitte päris tervet supilusikatäit, veidi vähem. Supilusikad muidugi võivad meil ka ikka täiesti erinevat mõõtu olla. Aga kui vähegi julged, proovi veel korra, aga veidi rohkema maisitärklisega - see peab lihtsalt õnnestuma!

Anonüümne ütles ...

Suur tänu vastuse eest! Tegin uuesti ja seekord panin pisut rohkem maisitärklist ja tegin kõrgema kuumusega ja ma arvan, et õnnestus väga hästi - jäi parajalt paks:). Aitäh toreda retsepti eest!

Mari-Liis Ilover ütles ...

Suurepärane! Ja tänud, et oma kogemust jagasid - on kindlasti teistelegi abiks.

Anu Laas ütles ...

Suurepärane magustoit vaarikatoormoosiga! Tänan retsepti eest!

Mari-Liis Ilover ütles ...

Aitäh, Anu , kommentaari jätmast. Vaarikatoormoosiga võib see tõesti täitsa vastupandamatult hea olla.