5. mai 2010

Mustsõstrajäätis

mustsõstrajäätis

Väga lihtsalt ja vähestest koostisainetest valmib eriti hea mustsõstrajäätis. Nüüdseks tehtud juba mitmel korral ja nõutakse lisa:)
  • 1 purk (360 g) Nopri 35%-list koort
  • 1 purk (400 g) magusat kondenspiima
  • 1 pooleliitrine purk mustsõstramoosi või samavõrra toormoosi ehk vähese suhkruga purustatud värskeid mustsõstraid 
  • 1 sl mustsõstralikööri (Crème de Cassis)- ei ole kohustuslik, aga mõjutab maitset ja tekstuuri küll, paremuse suunas ikka
Vahusta koor pehmeks vahuks, sega kõige ülejäänuga. Valmista jäätisemasinaga jäätis.
Vabalt saab ka masinata, selleks pane segu kaanega karpi sügavkülma ja sega jäätuvat segu hoolsalt iga tunni aja tagant 3 korda. Lase lõplikult külmuda.

Võta jäätis sügavkülmast pool tundi enne serveerimist välja sulama.

_________________________________________________________________________________
Ja siksi, että on jo monta kertaa pyydetty, täältä tulee ohje suomeksi:

Mustaherukkajäätelö

4 dl vispikermaa
1 prk makeaa kondensoitua maitoa
5 dl mustaherukkasosetta
1 rkl mustaherukkalikööriä (Creme de Cassis), haluattessa

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kaada kondensoitu maito, mustaherukkasose ja -likööri sekaan. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen ja anna hurista kunnes massa on sopivan jähmettynyttä.
Ilman konetta: laita astia pakastimeen ja käy välillä sekoittelemassa esim. haarukalla. Kaksi-kolme kertaa jäätymisen aikana riittää (noin tunnin välein). Ota sulamaan hetkeksi ennen tarjoilua, jäätelö on aluksi kovaa.

4 kommentaari:

Eva P. ütles ...

Mustsõstar passib tõesti hästi jäätise sisse, olen ka proovinud. Samuti toorjuustukoogi sisse!

Neve ütles ...

Ma just pidasin plaani, et peaks uue jäätise sügavkülma pistma aga millise... ilmselt tuleb nüüd mustsõstrajäätis järgi proovida, tundub väga maitsev :P

Liina ütles ...

Võeh, see on ju minu jäätis! Mustsõstrajäätis on mu eluaegne lemmik (muidugi kodus tehtud, mitte mingi poemöks).
Muide, ma tegin nädalavahetusel mango-laimisorbeed, siiani blogimata, aga hää oli küll.

Juc ütles ...

jube ilus näeb välja. Maitseb ka kindlasti. Võtan plaani!