27. mai 2011

Kaks aastat täis! Retsept välispidiseks tarbimiseks, aga võib muidugi smuutina ära ka juua:)

Täna kaks aastat tagasi võtsin kokku kogu oma julguse ja vajutasin oma toidublogi esimese postituse "Publish" nuppu. Seda momenti pole ma hetkekski kahetsenud. Esimeseks postituseks oli hapuoblikasupp, fotot pole vahetanud ja ei vaheta ka:)

Sünnipäeva puhul ma torti ei tee. Iseennast ja toidublogimist mitte liiga tõsiselt võttes, pakun  seekord hoopis kosutust sõna otseses mõttes ihule! Vabandan nüüd väga kõigi meeslugejate ees, sest järgnev on puhas naistekas. Aga samas, kes keelab ka ühel oma välimuse eest hoolitseval meesterahval 15 minutit päevas pühendada diivanil lebamisele, porgandimask põskedel ja kurgilõigud silmadel:)

Igaljuhul siit tuleb esimene välispidiseks kasutamiseks mõeldud retsept siinses blogis:

kooriv, kosutav ja toitev näomask!

:)

Maski tegemiseks sega blenderis omavahel ühtlaseks:

1 keskmise suurusega porgand, riivitult
0,75 dl paksu maitsestamata jogurtit
2 sl mett
2 sl oliiviõli
2 sl jämedaid kaerahelbeid
1 tl apelsiniõie- või roosivett (aroomi pärast, saab näiteks Piprapoest, Sadama turult ka)
paksuse reguleerimiseks paar sl porgandimehu

Porgandil on tänu vitamiinide A, B ja C sisaldusele naha elastsust taastav toime. Beetakaroteen on antioksüdant ja mõjub ka hästi jumele.
Jogurtis leiduvad piimhappebakterid aitavad eemaldada surnud naharakke. Koorivat toimet suurendavad veelgi kaerahelbed.Oliiviõli toidab nahka. Need on vaid mõned maski koostisainete kasulikud omadused. Loodus on imeline!

Kõige parem on kasutada paksu Kreeka jogurtit. Kui seda pole, saab jogurtist edukalt liigset vett välja nõrutada marliga kaetud sõelal. Vala lihtsalt maitsestamata jogurt sõelale ja lase tunnike nõrguda. Sõelale jääb mõnus paks jogurt, seda kasutagi.

yoghurt

grating carrots

Ära esialgu blenderisse porgandimehu lisa. Kui segu ei taha hästi püreestuda ja tundub liiga kuiv, lisa vedeldamiseks mehu. Hästi sobib Salvesti titetoit. Pean siinkohal üles tunnistama, et ehkki mul beebitoidu sööjate vanuses pereliikmeid pole, maitseb mulle juba lapsest saati õudselt see porgandimehu ja sokutan poes alati enda jaoks alati purgikese korvi:)

Valmis näomask peab olema piisavalt paks, et oleks näole määritav ja seal ka püsiks. Vala mask purki või topsi ja lase külmkapis tunnike seista. Külmkapist võttes on ta parajalt paks ja värskendavalt külm.

Iluprotseduurideks määri mask näole, jätta vabaks õrna nahaga silmaümbrus. Silmadele võid asetada kurgilõigud. Lõõgastu 15 minutiks. Mõtle häid mõtteid! Ja lase kõigel kasulikul maski seest nahasse imenduda.

15 minuti möödudes hõõru kergelt nahka niiskete kätega, et purustatud kaerahelbed saaksid oma koorimistööd veel paremini teha. Loputa mask maha. Kuivata nahk ja niisuta kreemiga.

Hoia maski külmkapis. Kasuta 3 päeva jooksul ära.

in the fridge

Inspiratsioon KA kokaraamatust "24 hours a day".

32 kommentaari:

Koopatibi ütles ...

Palju õnne ja maitsvaid ideid edaspidiseks! Tundub, et maikuu on kõige populaarsem toidublogide sünnikuu :D

Frieda ütles ...

Palju õnne ja palju toredaid mõtteid edaspidiseks!

Piret ütles ...

Õnnitlused säravale blogile ja tema tublile perenaisele!
Tänud jagamast säramise salanippe, lähen porgandit koorima....

Tuuli ütles ...

Õnnesoovid! Ilma siit ja sealt nurgast korjeteta ei suudaks enam oma elu ettegi kujutada. Blogi perenaise kauniduse saladusele oleme ka veidi lähemale nüüd jõudnud :)
Ideid ja inspiratsiooni ka edaspidiseks!

Anonüümne ütles ...

Wow 2 years of tasty blogging! Congratulations. I look forward to more posts with lovely pictures.

Pille ütles ...

Palju õnne auhinnatud ja toredale toidublogile (ja blogijale)!

Liina ütles ...

Sünnipäevakallid su blogile! Ühtlasi sheerisin su retsepti FB-s Sadama turu seinal, kuna kõik vajalik alates roosiveest ja kreeka jogurtist muidugi porgandini välja on ju turul olemas :-)

Turu ema

ps. ma usun, et kui sa paneks sama määrde lauale, lusikas sisse ja saiakorv kõrvale, ei kurdaks ka keegi!mixiaeu

Zoozi ütles ...

Palju õnne!

Maarja ütles ...

Õnnesoovid :)

Britt ütles ...

Palju õnne sünnipäevaks ja jätkuvalt häid ideid nii siit kui sealt nurgast!:)

ilse ütles ...

Õnne sünnipäevaks! See on vahva kui aastate jooksul suudame ise toredaid päevi oma elus juurde tekitada, on jälle põhjust pidulaud katta:)
Mina ole seda blogi algusest peale jälginud ja kvaliteet on tõesti kõrge, seda tõestab ka auga välja teenitud aumärk. Tubli tüdruk! Jätka samas vaimus, ja maailm on jälle tükikene parem ja ilusam. Aitäh.

ilse ütles ...

Õnne sünnipäevaks! See on vahva kui aastate jooksul suudame ise toredaid päevi oma elus juurde tekitada, on jälle põhjust pidulaud katta:)
Mina ole seda blogi algusest peale jälginud ja kvaliteet on tõesti kõrge, seda tõestab ka auga välja teenitud aumärk. Tubli tüdruk! Jätka samas vaimus, ja maailm on jälle tükikene parem ja ilusam. Aitäh.

Neve ütles ...

Õnnesoovid blogi sünnipäeva puhul!

Elis ütles ...

Ja mina peale Tammurit kodus pilte näidates just seletasin, et hea toit vormib ikka ilusad inimesed.. ja nii ongi - nii suukaudse kui välispidise manustamise teel ;)
Palju õnne ilusale blogile ja tema säravala perenaisele!

Kirsike ütles ...

Õnnitlused kaunile blogile ja blogijale!

Aet ütles ...

Palju õnne Mari-Liis, oled oma lugudega puudutanud kindlasti väga paljude lugejate südameid.

laualamp ütles ...

Toidublogijatele peaks vist soovima midagi stiilis, et leemekulp ei kaoks ja päevvalgust jätkuks!

Ragne ütles ...

Tundub, et maikuu on toidublogijate tärkamisaeg, Profa, Sille, Sina Mari-Liis. Aga õnnesoovid ja kuidas oleks sobilik öelda...rasket kulpi?!?!

Mari-Liis ütles ...

Suur aitäh kõigile õnnesoovijatele! Katsun ikka edaspidi ka kulpi kõrgel hoida:)

Anonüümne ütles ...

Nurmenuku õrnkollane, meelespea helesinine, õunapuuõieroosa, sirelite puhas pruutvalge õnnitlus toidublogide lipulaevale!:)

Krentu ütles ...

Palju õnne ja pikka-pikka iga sellele ilusale, inspireerivale ja põhjalikule blogile!

Mari-Liis ütles ...

Aitäh, Krentu, heade sõnade eest!

Mari-Liis ütles ...

Anonüümne, milline värviline kevadine tervitus minu blogile, aitäh! :)

Ülle ütles ...

Mari-Liis, et Sul jätkuks ikka vahvaid ideid ja head kaamerasilma!

Profa ütles ...

Jaksu minugu poolt. See "publish" vajutamine tuli suht üheaegselt:)

Marju ütles ...

Olen hiljaaegu avastanud (tita!)toidublogiuniversumi ja ma hindan siit saadud emotsioone väga kõrgelt.
Me elame külluslikus maailmas ja aitäh! Sulle Mari-Liis, et seda nii säraval ja võluval moel meelde tuletad! Palju väge edaspidisekski!

Voisula ütles ...

Minu ônnesoovid sünnipäeva puhul! Kosutust mitmes môttes olen sinu blogista saanud.

köögivõlur ütles ...

Palju õnne, Mari-Liis ja maitsvaid mõtteid edaspidiseks ka!

Silja ütles ...

minu poolt ka palju õnne!:) pean tunnistama, et mul on juba lapsepõlvest peale porgandimehuga sama suhe:) palju häid ideid ja põnevaid väljakutseid edaspidiseks!

Mari-Liis ütles ...

Kui palju õnnesoove! Suur-suur aitäh teile kõigile!

Juc ütles ...

Palju palju õnne. Milline kaunis kaks aastat siin selles blogis on olnud. Alati tore piilumas käia! Ausaltöeldes päris üllatav, et Sa siin ainult kaks aastat alles toimetanud oled - tundub, et Mari-Liis on siin-ja-seal alati kokanud, pildistanud ja jaganud!

Köögikata ütles ...

Palju õnne! Jätka ikka samas vaimus!