26. mai 2011

Krõbeda kattega rabarbrimuffinid

krõbeda kattega rabarbrimuffinid/rhubarb muffins with crunchy top

Krõbedakattelisi mustikamuffineid tehes lubasin endale oodata rabarbriaega, et noidsamu muffineid ka rabarbriga teha. Korra talvel sai juba proovitud ka külmutatud rabarbriga, aga õige rabarbrimuffini aeg on kätte jõudnud just nüüd! Minusugune "oh, aitäh, ma muffineid eriti ei armasta"- inimene peab peale nende hapukat rabarbrit täis ja krõmpsuva kaneelimaitselise kattega muffinite proovimist oma eelarvamuse ikka väga põhjalikult üle vaatama:) 

Tarvis läheb:

200 g nisujahu 
100 g suhkrut
noaotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 ml rapsiõli
100 ml piima
250-300 g rabarbrit

Kate: 

70 g demerara suhkrut (võib olla ka tavaline, aga demerara jääb mõnusalt krõmpsuv ja karamelline)
30 g nisujahu
1 tl kaneeli
35 g võid

Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. 
Klopi munad lahti, lisa õli ja piim. 
Sega õrnalt kuivainetega.
Lõpuks sega ettevaatlikult taina sisse tükeldatud rabarber. 
Täida muffinivormid peaaegu ääreni, nii et jaguks võrdselt 12 muffiniks.
Katte tegemiseks lõika või väikesteks kuubikutest. 
Sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel ja mudi koos võitükkidega sõrmede vahel peenikeseks puruks. Pudista kate muffinitele. 
Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Suurepärane kooslus, Mari-Liis! Tütar teatas ootamatult, et homseks midagi piknikukorvi vaja ja juba ahjust tuleva lõhna peale tuldi oma tubadest nende hõrkude muffinite valmimist ootama. Nagu viimasel ajal tavaks asendasin poole nisujahust mandlijahuga, mis annab martsipanise meki.
Riina