12. november 2011

Estragoniga kana, lihtne ja väga maitsev panniroog


"Kirjuta üles, mis sa sinna panid ja palunpalunpalun, tee järgmine kord täpselt niisamuti!", nõuti pärast viimse kui kanakondi puhtakslimpsimist. Aga palun, kirja pandud see kõik nüüd saab! Fotod, need on täpselt sellised nagu ühel pimedal novembriõhtul koduses lambivalguses olla saavadki. Aga ega roog seepärast kehv pole, et pildid nigelad! See, mida estragon, hää vorst ja õun üheskoos ühe lihtlabase kanakesega teha suudavad, on imeline.
Kõige lihtsam ja mugavam on teha seda toitu pannil, mida sobib pista ka ahju. See tähendab, panni küljes ei saa olla plastmassjubinaid, mis võivad  ahjukuumuses lihtsalt ebaviisakalt käituda. Kui sellist panni pole, tuleb alustada toiduga pliidil panni peal ja valmis küpsetada ahjus kaaneta ahjuvormis.

  • 1 sl võid ja 1 sl oliiviõli
  • 6 naha ja kondiga kanakintsu
  • u 100 g õhu käes kuivatatud sealihavorsti. Mitte valmisviilutatud, vaid ikka tervet juppi, kust saab ise parajaid tükke lõigata. Kasutasin Hispaania Elpozo Fuetec salaamit, sealt kulus selline 15cm-ne jupike. Vabalt võib olla ka chorizo. Lõika 3-4mm paksusteks viiludeks
  • 1 suurem sibul, viilutatud
  • 3 küüslauguküünt, noaseljaga lamedaks vajutataud ja hakitud
  • 1 suurem porgand, tükeldatud
  • 2 tl valget veiniäädikat
  • 1 õun, puhastatud ja kuubikuteks lõigatud
  • 2 tl kuivatatud estragoni
  • u 300 ml kanapuljongit
  • meresoola, värskelt jahvatatud musta pipart

Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Kuumuta pannil õli ja või, lao sellesse ühe kihina kanatükid ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Lisa vorstiviilud, sibul, küüslauk, porgand.  Maitsesta soola ja pipraga. Prae 5 minutit. Piserda peale veiniäädikas, lisa õunatükid ja estragon, sega läbi. Vala peale kanapuljong, nii et see kataks poole peale kanakintsusid  Tõsta pann ahju ja küpseta ilma kaaneta pool tundi.
Kes soovib, keedab juurde riisi. Puhas comfort food.


3 kommentaari:

Liisi ütles ...

Tegin järele, väga maitsev! Aitäh retsepti eest.

Mari-Liis ütles ...

Piilusin su kana, Liisi:) Väga mõnus toit, onju. Rõõm, et sain sind estragoniga tuttavaks teha:)

Liisi ütles ...

Tõesti mõnus, usun, et see saab üheks lemmikuks:)