28. november 2011

Troopiline keeks

troopiline keeks/tropical loaf

No ei mõelnud paremat nime välja. Aga foto sain kätte veel viimasest jupikesest, see oli kõik, mis õhtul küpsetatud keeksist hommikukohvi kõrvale õnnestus jätta. Ja sai kohe peale jäädvustamist ka nahka pistetud. Nii hea oli!
Ja miks troopiline? Sest seal sees on banaani, apelsini, kookost, rummi, demerara suhkrut ja lihtsalt et ilus täpiline oleks, mooniseemneid kah veel.

Tarvis läheb:

3 muna
0,25 dl valget suhkrut
0,25 dl demerara suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 dl kookoshelbeid
0,25 dl mooniseemneid
4 dl nisujahu
2 väga küpset banaani
1 suure apelsini koor ja mahl
2 sl rummi
1 dl sulatatud võid

Vahusta munad suhkrutega. Sega omavahel vaniljesuhkur, küpsetuspulber, sool, kookoshelbed, mooniseemned ja nisujahu. Sega õrnalt munavahu hulka.
Purusta kahvliga banaanid. Sega need , apelsinimahl ja riivitud koor, rumm ja sulavõi tainasse. Vala tainas võitatud keeksivormi.
Küpseta 180 kraadi juures 30- 45 minutit, kuni keeksil on pruun koorik ja puutikuga küpsust proovides tuleb tikk keeksist puhtalt välja. Lase 10 minutit vormis jahtuda, kummuta välja. 
Puista enne söömist üle tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole: