24. detsember 2011

Kauneid jõule! Stollen.

Soovin kõigile kauneid ja rahulikke pühi! Las seal õues olla sopane ja pime, valgus ja puhtus on ju meie kodudes ja südametes!

stollen

2 stollenit:

200 g rosinaid
100 g apelsinisukaadi
100 ml rummi, brändit või apelsinimahla
2 pk (2 x11 g) kuivpärmi
u 600 g nisujahu
100 g suhkrut
1 tl kardemoni
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
1 sidruni riivitud koor
300 ml piima
1 muna
200 g pehmet võid
100 g mandleid
200 g martsipani
50 g sulavõid määrimiseks
tuhksuhkrut peale raputamiseks

Vala rosinad ja sukaad kaussi, lisa alkohol või apelsinimahl. Immuta senikaua kuni valmib tainas.
Taina jaoks sega omavahel kuivpärm, nisujahu, suhkur, kaneel, kardemon, sool ja riivitud sidrunikoor. Lisa piim ja sõtku tainas. Sõtkumise lõpuosas lisa lahtiklopitud muna ja pehme või.  Lase kaetult soojas kohas tund aega kerkida.
Sõtku kerkinud tainasse õrnalt immutatud rosinad ja sukaaditükid. Lisa ka mandlid.
Jaota tainas pooleks. Rulli kumbki tükk jahusel laual u 20x25 cm suuruseks ristkülikuks. Rulli martsipanist käte vahel kaks tainatüki pikkust toru ja aseta ristkülikute keskele. Jaga ristkülikud mõttes pikuti kolmeks ja tõsta äärmised osad vaheliti keskmise peale. Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, murdekohad allpool. Lase puhta puuvillase rätikuga kaetult kerkida veel 45 minutit.
Määri stollenid pealt sulavõiga. Küpseta 190-kraadises ahjus 30-40 minutit
kuldpruuniks. Ahjust välja võttes määri stollenid taas sulavõiga ja kata tuhksuhkruga. Korda või-tuhksuhkru kihte 3 korda.Lase jahtuda.
Stollenit võib süüa kohe samal päeval, aga fooliumisse mässitult jahedas (10-15 kraadi) hoitult maitseb ta hästi ka veel nädala pärast.

häid pühi!/merry christmas!
Foto on tehtud 2009. a. detsembris Tallinnas Kadriorus.

23. detsember 2011

Loosimise tulemused: 3 raamatut ja 1 lisaauhind!

Raamatuloosis osalejaid oli kokku 110!
Tänan kõigi kommentaaride eest, need tähendavad mulle rohkem, kui oskate arvata. Printisin enne loosima hakkamist kõik välja ja lugesin ka paberil uuesti üle, et justkui veenduda, et see kõik on päriselt ka olemas. Suur-suur aitäh!

Loosimisel kasutasin random.org abi, kes etteantud numbrivahemikust (meie puhul siis  1-110) loosis välja 3 suvalist numbrit. Need olid:

  • nr. 24, Kertu, kommentaar jäetud 19. dets. 2011, kell 8.01
  • nr. 67, Anna, kommentaar jäetud 19. dets. 2011, kell 16.36
  • nr. 109, Marina, kommentaar jäetud 23 .dets. 2011, kell 7.22

Mu 10-aastane tütar, kes tegutses loosimise juures vabatahtliku abilisena, arvas, et me peaksime saatma raamatu KÕIGILE, kes kommentaari jätsid. Ja ma olen temaga absoluutselt nõus. Aga 110-t raamatut teele saata mul kahjuks ei ole võimalik, ükskõik kuidas ka ei sooviks. Küll aga loosisime võitjate hulgast väljajäänute vahel üllatusena veel ühe lisaraamatu, mille saab endale:

  • nr. 30, Kerttu, kommentaar jäetud 19. dets. 2011, kell 8.22

Kertu, Anna, Marina ja Kerttu! Palun saatke e-postile mariliis.ilover@gmail.com oma postiaadress, et saaksin pakid teele panna.

Imelisi ja maitsvaid pühi kõigile!

22. detsember 2011

Kingituseks küpsetamisrõõm: küpsisesegu purgis!

Ükskõik, kui varakult sa valmistuma ei hakka. Vaatamata sellele, et sul on nimekiri asjadest, mis on tarvis ära teha. Ja kõik need kollased märkmikusse kleebitud lipikud, mis on täidetud mõttevälgatustega kinkide, menüü ja retseptide osas. Ikkagi läheb lõpuks kiireks.

Aga tänaseks on kõik kiirustamised kiirustatud. Hommikusel turulkäigul sain veel kõige viimase ja tähtsaima: ilusa triibulise kamaraga küljeliha, millest valmib aeglaselt ja tasa-tasa ahjus meie laupäevane jõulupraad. Keskturu lihamaja letid olid täna nii ilusad, et peaaegu pisar tuli rõõmust silma. Letid lookas erinevate sealihatükkide all: koodid, seapead ja -jalad, karbonaadid, kaelaliha, küljetükid nii kontidega kui ilma. Lihunikud sealsamas leti taga pooliku lihakeha kallal seda parajaks tükeldamas. Kõik täiesti värske ja nii külluslik! Nagu välismaal, ma ütlen. Ja siis veel oli koduhane ja -parti, lammast igal moel, kodumaist küülikut ja ma ei tea mida kõike veel. Kaunis. Lihamajast väljudes oli hakanud langema lumehelbeid. Ja vot just sealsamas Tallinna keskturul, lihamaja trepil, räitsakaid silmast pühkides ja vaadates turuplatsil juba tuttavaks saanud nägudega tädikesi, kes külmast kohmetanud kätega toimetasid oma kurgi- ja seentepurkide, mandariinide ja kuuseokstega, tuli mulle lõpuks peale see õige JÕULUTUNNE.

Kauge kaarega sai alustatud, aga välja jõudsin nüüd siiasamasse: nii hea, et kiirustamise ja sahmerdamisega on ühel pool. Sellest on ainult kahju, et inglise jõulukeeks jäi kingitusteks õigel ajal küpsetamata. Ta tahab ju seista, et maitse täiustuks. Järgmisel aastal siis.

Magusa osas läheb meil kingikottidesse sel aastal hoopis küpsetamisrõõm! Purki valmislaotud ainetest valmivad imemaitsvad õhulised kaerahelbe - valge šokolaadiküpsised jõhvikatega. Kingi saajal tuleb purgi sisule lisada vaid võid ja muna, ahi sooja panna ja tuba magusa küpsetamislõhnaga täita.

cookie mix in a jar


Küpsisesegu purgis

Laduge kõik ained kihiti retseptis toodud järjekorras 1- liitrisesse purki.  Tihendage kergelt igat kihti pealt, et järgmine eelmise sisse ei vajuks.

Purki läheb alates alumisest kihist:

50 g suhkrut
50 g fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
0,5 tl soola
80 g kaerahelbeid
150 g kuivatatud jõhvikaid
200 g Odense valge šokolaadi glasuurnööpe

Valmistamisõpetus kleebi purgile või seo kinni kauni paelaga. Sildi võid kujundada täitsa ise. Aga väike soovitus: kauneid armsa sõnumiga Marju tehtud silte saab alla laadida ja välja printida tassike.ee blogist.  Nendesamade teisele poolele või omatehtud siltidele kirjuta küpsetamisjuhis:

Vala purgi sisu kaussi. Lisa 100 g hästi pehmet võid ja 1 lahtiklopitud muna. Sega ühtlaseks tainaks. Vormi märgade kätega väikesed lamedad pätsikesed ja aseta need 3-4 cm vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni küpsised on kuldsed.

21. detsember 2011

Pühadesai martsipani ja mooniseemnetega

magus sai martsipani ja mooniseemnetega

"Kena kuldne kringel...", nende sõnadega algas minu lapsepõlve iga-aastane stampetteaste jõuluvana ees. Ja kui nüüd, täiskasvanuna, tuleb mul jõuluvana ees seista, siis on ikka üks ja ainuke luuletus, mis mulle meenub, just seesama. Selles salmis küpsetas kringli üks tuttav ingel. Elu on aga näidanud, et inglitele lootma jääda vähemalt kringli osas ei ole suurt mõtet, kindlam on ikkagi härjal sarvist haarata ja oma pühadesai ise valmis küpsetada.
Tainaretsept on ema kaustikust ja selle järgi küpsetas kringleid mu vanaema. Ikka rosinatega! Et meie 5-liikmelisest perest kaks nokivad tunnustustvääriva järjekindlusega kringlitest rosinaid välja ja poetavad taldrikuäärele, siis tegin saia hoopis martsipaniga. Maitses nii hea!
Mina tegin palmiksaia või stritsli ja see sai hiiglama suur! Diagonaalis mahtus nibin-nabin ahjuplaadile ära. Kui soovite, saab aga täpselt sama retsepti järgi küpsetada ka pärja või kringli. Puhtalt vormistamise küsimus. Pärja või kringli jaoks tuleks tainaribad, mida täidad, rullida veidi pikemad kui palmiksaia puhul, et palmikut ikka korralikult kokku keerata annaks.

magus sai martsipani ja mooniseemnetega

Taigen:
650 g nisujahu
200 g võid
250 ml piima
50 g presspärmi
2 muna
1 tl soola
1 sl suhkrut
0,5 tl kardemoni
0,5 tl jahvatatud ingverit
1 sidruni riivitud koor
Kõik ained peaksid olema toasoojad.

Täidis:
300 g Odense küpsetusmartsipani
100 g pehmet võid
2,5 sl mooniseemneid

Peale:
määrimiseks muna
u 30 g mandlilaaste
50 g Odense valge glasuuri nööpe*
tuhksuhkrut

Murenda jahu ja või sõrmede vahel peeneks. Lahusta pärm piimas. Lisa jahu-või pudile. Lisa lahtiklopitud munad ja maitseained. Sõtku ühtlaseks tainaks. Seda võib teha köögikombainiga või käsitsi. Käsitsi sõtkumine võtab aega umbes 15 minutit. Võta seda aega kui puhkust. Mõtle häid mõtteid! Oleks hea, kui saad vaadata aknast välja, näiteks taevast ja sõtku, sõtku, sõtku...:) Kerkimiseks valmis taigen on elastne, mitte liiga vedel ja mitte liiga tihke ning eemaldub kergelt kausi servadest ja käte küljest.
Nüüd kata kauss tihedalt toidukilega ja lase tainal soojemas tuuletõmbuseta kohas kerkida 1 tund. Selle ajaga peaks tainas kerkima 2-2,5 kordseks.
Tõsta kerkinud tainas kausist lauale ja vajuta suuremad õhumullid välja. Jaga kolme ossa. Rulli kõik need osad võrdse suurusega piklikeks nelinurkadeks. 
Täidiseks sega omavahel martsipan, pehme või ja mooniseemned. Kõige mugavam on seda teha kätega.
Pudenda või määri täidis tainaribadele. Keera ribad rulli nagu kaneelisaiu tehes.
Tõsta ribad ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile üksteise kõrvale ja punu neist palmik. Vormi otsad ümaraks. 
Ikka veel ei ole kuhugi kiiret! Lase sellel kaunidusel nüüd seista rahus, vaikuses ja tuuleõhuta toasoojuses tund aega. Selline pikk plaadilkerkimise aeg on suure täidisega saia puhul väga oluline. Et taina sees on rohkelt võid ja mune, tahab ta kohevaks kerkimiseks aega.
Kui tund aega möödas, klopi lahti üks muna ja määri sai sellega pealt ja külgedelt kokku. 
Raputa peale mandlilaaste. Tõsta ellkuumutatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures, pöördõhuga, umbes 25 minutit. Kui pöördõhu funktsiooni pole, peaks kuumus olema 210-215 kraadi.
Tõsta ahjust ja lase rätiku all jahtuda. Glasuuriks sulata valge šokolaadi nööbid kuumas vees selles samas kotikeses, millega neid müüakse. Lõika pisike nurgake koti servast ära ja kaunista sealtkaudu sulanud šokolaadi välja pigistades oma ilus ja maitsev sai veelgi kaunimaks. Kõige lõpuks raputa peale rohkelt tuhksuhkrut.

magus sai martsipani ja mooniseemnetega

* Odense pakk on 100 g, nii et võta pool šokolaadist enne sulatamist välja

20. detsember 2011

Seasisefilee singi kaisus, mee-rosmariini pastinaagid ja siidrikaste

Meil on siin käimas suur jõulueelne raamatuloosimine, loosiratta pöörlemiseni on tänasest veel 3 päeva. Nii et kes veel pole postituse alla oma kommentaari jätnud, siis veel jõuab!
Aga ega siis sellepärast veel toidupostitusi ootele saa panna. Eriti neid, mis jõuluks sobivad.
See siin pildil on üks väga maitsev notsukene, mis on enne ahju pistmist mässitud soolase Serrano singi (jamon serrano) teki sisse. Ja tema kõrval on sobivateks kaaslasteks mee ja rosmariiniga küpsetatud pastinaak (super asi ka omaette toiduna!) ja liha praeleemest ning õunasiidrist kokkukeedetud kaste.

pork loin with serrano ham and parnship with honey and rosemary, apple cider sauce

Oo jaa, pikalt ahjus haudunud rasvatriipude ja kamaraga seakülg on vastupandamatu. Vaadake kasvõi näiteks neid Juc'i, Tuuli või Meriti vesistama ajavaid postitusi.
Arvata on, et päris jõuluõhtul on ka meie pere laual üks KORRALIK seapraad. Pühadeaeg aga kestab ju mitu päeva, vahelduseks võiks proovida hoopistükkis sisefileest tehtud kiirelt valmivat ja kõhule kergemat rooga. Kui muidu võib juhtuda, et sisefilee jääb küpsetamisel kuivake ja tuimavõitu, siis selline singist "mähis"hoiab liha kuivamast, andes samal ajal mõnusat soolasust. Serrano asemel võib kasutada ka prosciuttot.
Ja need pastinaagid! Minu lemmikjuurikas saab üles astuda parimal moel, mesi rõhutab veelgi ta magusat olemist ja rosmariin on kui kirss tordil.

Seasisefilee:
1 seasisefilee, u 700 g
musta pipart
100 g viilutatud Serrano sinki või prosciuttot

Pastinaagid:
500 g pastinaaki
2 sl võid
2 rosmariinioksa
1 sl mett
meresoola

Siidrikaste:
praeleent
2,5 dl õunasiidrit
soola

Maitsesta filee pipraga. Mässi singilõigud tihedasti ümber filee. Kinnita tikkudega. Vajadusel seo lisaks nööriga. Kinnituskoht jäta alla. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Mässi ahjust võttes filee fooliumisse ja lase 15 minutit puhata.

Lõika kooritud pastinaagid juurviljakoorija või juustunoaga laastudeks. Sulata pannil või, lisa rosmariinioksad, mesi ja veidi soola. Tõsta pastinaagilaastud pannile ja sega hoolikalt, et kõik pastinaagid maitseid saaksid. Küpseta 10 minutit.

Vala ahjuvormi, kus liha küpsetati, 1 dl siidrit. Sega hoolsalt lusikaga põhjast kraapides, et praevedelik seguneks siidriga. Vala kaste potti ja lisa ülejäänud siider. Maitsesta soolaga. Keeda ilma kaaneta tugeval kuumusel umbes 7 minutit, kuni kaste pakseneneb.

Serveerimiseks eemalda seafileest puutikud ja nöör. Lõika terava noaga viiludeks. Serveeri koos pastinaagi ja kastmega.


See retsept ilmus ka Eesti Päevalehe eriväljaandes Veinileht, 16. dets. 2011.

19. detsember 2011

Head uudised ja selle puhul raamatute jagamine!

Kulinaarsete kroonikute kokaraamat/Culinary Chronicles

Muidugi mõista ei ole "Kulinaarsete kroonikute kokaraamatu" ilmumine ise ammugi enam mingi uudis.
Trükist tuli ta ju novembri lõpus juba. Hästi tore esitlus toimus Rahva Raamatus 7. detsembril.
Aga täna jõudis mu kõrvu vahva ja olgem ausad, üllatav uudis, et "Kulinaarsete kroonikute kokaraamat" on Rahva Raamatu kokaraamatute TOP-is kolmandal kohal! Eespool on Evelin Ilvese "Kingitud maitsed" ja koogikorüfee Nadežda Kaarma "Nadja koogid". See oleks ikka päris imelik, kui me neid edestaksime: esimesele ei saa me prominentsuse osas ligilähedalegi ja teise koogid on ju lihtsalt liiga isuäratavad. Nii et mida veel tahta, super üllatus ju!

Kulla blogilugejad, teie olete selle raamatu ilmumises ja edus väga suured osalised. Ilma teieta ei oleks seda raamatut ülepea olemaski. Muidugi, toidublogi kirjutatakse ka iseendale, nii päeviku kui retseptikogu mõttes. Aga see ei ole enam ammu piisav, vähemalt minu kirjutan küll postitusi ikkagi mõeldes ka neile, kes teispool ekraani siinset blogi lugemas, pilte vaatamas ja retseptiideid piilumas käivad. Ja on ütlemata hea meel, et teid on nii palju! Seda, et toidublogisid hinnatakse ja loetakse, näitab ka toidublogijate kokaraamatu kõrge koht TOP-is. Et oma tänu lisaks sõnadele arvutiekraanil ka vahetumalt edasi anda, on teile kingituseks ootel kolm "Kulinaarsete kroonikute kokaraamatut".
Ega ma muud moodust nende jagamiseks välja ei mõelnud, kui vana hea loos. Nii et kes aga soovivad ühte ilusat roosatriibulist südamega kirjutatud (jah, ka raamatukaanel ilutseb ilus küpsetatud südameke) kokaraamatut oma riiulisse, jätku aga lahkesti endast siia postituse alla märk maha. Te võite mulle lihtsalt raamatusoovist märku anda või öelda, mida aga ise soovite. Loosimises osalevad kõik selle postituse alla jäetud kommentaarid. Kes tahab niisama midagi mulle raamatu või millegi muu kohta öelda, aga raamatut ennast ei soovi (näiteks on juba olemas), andke siis teada, eks.
Teeme ikka enne jõulu selle loosimise ära, nii et aega end üles anda on kuni kella 20-ni 23. detsembri õhtul. Raamatud päris jõululaupäevaks enam kohale ei jõua, aga siis on vähemalt teada, et kingitusi on tulemas veelgi. Raamatud saadan postiga ise kohale.

Kulinaarsete kroonikute kokaraamatu autorid on:

Liina Karron "Aglio e olio"
Elis Toompuu "Elis köögis"
Piret Hanson "Puhas rõõm"
Priit Vahar "Profa toitub"
Tuuli Mathisen "Ise tehtud, hästi tehtud"
Mari-Liis Ilover "Siit nurgast ja sealt nurgast"
Marju Randmer "Tassike elu topelt koorega"
Aet Trisberg "Aet köögis"
Ülle Jukk "Tiramisust ja Fata Morganast"
Juta Raudnask "What a Wonderful World"

10. detsember 2011

Kilutrühvlid, kindla peale minek



kilutrühvlid

Mingi sügav ja seletamatu tõmme on ikka selle vana hea kilu-rukkileiva-muna koosluse järele.
Hiljuti ühele äärmiselt toredale üritusele suupistelaua preksusid (armas murdekeelne sõna suupiste-ampsude kohta) meisterdades meenusid mulle kilutrühvlid. Ja hiljem, laua ääres, tuligi selgitusi anda ja retsepti jagada just nendesamade üllatajate kohta. Üdini eestlastlikult maitsedes sobivad kilutrühvlid imehästi igale pidulauale. 24. veebruariks peaks need kuulutama lausa kohustuslikuks:)
Olgu see retsept siiagi kirja pandud, tegu ju tõeliselt mõnusate ampsudega. Välimus ja pakendamine võib muidugi täitsa ära petta: väike lapsekäeke tardus "kommi" haarates poolel teel, kui kuulis, et tegu hoopis kilupallikestega.

Väga maitsvad, väga lihtsad teha, kindel hitt!

Tarvis läheb: 
(u 40 tk)

150 g vürtsikilu fileed või kilust tehtud "anšooviseid" õlis
200 g toorjuustu
2 keedetud muna
pundike tilli ja murulauku
veeretamiseks riivleiba

Haki noaga või vajuta kahvliga kilud peeneks. Haki till ja murulauk, peenesta kahvliga keedetud muna. Sega  toorjuustuga ühtlaseks massiks.
Võta peopessa väike portsuke valminud segu, vormi pallike. Veereta pallikesi taldrikule raputatud riivleivas. Hoia serveerimiseni külmas.

Tänud inspiratsiooni eest lähevad Elisele ("Elis köögis") ja Angelica Udeküllile.

5. detsember 2011

Taldrikutäis glamuuri ja gurmeed Mack-is: Bling-Bling!

Kes Mack Bar-b-Que's söömas käinud, teab, et tegu on ameerikapärase söögikohaga. Miski, alates suurtest punastest polsterdatud diivanitest, mänguautomaatidest, pikast ja värvilisest baariletist kuni  sõbralike (aga mitte ülevoolavalt, ikka eestipäraselt sõbralike, jumal tänatud) teenindajate ja nende poolt serveeritud hiiglaslike toiduportsjoniteni, ei lase seda hetkekski unustada. Toit ise on ka muidugi ameerikalik: grill, BBQ, Ameerika pitsad, tex-mexi ka sekka. Suppidest on põnev gumbo, Lousianast pärit paks-tummine supp krevettide, bbq liha ja kanaga. On juustuga täidetud jalapenosid, quesadillasid, sandwiche ja burgereid. Jube hea on Pulled Pork Sandwich: saia vahel on BBQ sealiha, mis on n-ö käristatud, st ta on nii pehmeks küpsenud, et ribastub juba iseenesest. Sandwichi juures taldrikul on friikad ja loomulikult ei puudu coleslaw. 

mack bar-b-que
Eelkõige tasuks mu meelest Mackis siiski panustada lihale. Vastupandamatu lihaisu korral on see söögikoht kindla peale minek. Ja kui see lihaisu Macki minnes nii väga vastupandamatu polegi, saab ta selleks menüüd lugedes. Vürtsikad ja veidi kondi küljes kinni põrsaribid, suitsutatud veiseribid, pork belly ehk "Texase peekon",  fillet mignon. Ja need on ainult mõned valikud! Hää liha tagamaid pole Mackis muidugi vaja ei tea kust kaugelt lombi tagant otsida. Peakokk on meie oma Priit Toomits, kelle spetsialiteet ja kirg on olnud juba pikka aega liha, grillimine ja BBQ.  See oli juba aastaid tagasi, kui sain proovida Priidu tehtud tule kohal vardas küpsetatud tervet põrsast ja lammast. Nüüd tagantjärgigi veel neile mõeldes hakkab suu vett jooksma...:)

Macki toidud on lihtsad, ausad ja üleelusuuruste portsjonitena serveeritud. Aga kõike muud kui kaunilt kujundatud ja ega seda ju tegelikult ei oodatagi: taldrikul on lihtsalt kõik see, mida sa süüa tahtsid ja jutul lõpp. Ei mingit gurmaanitsemist, ilutilulilu, täppe ega triipe.

Aga STOPP siinkohal! Vaadake palun järgmist fotot, mille tegi Lauri. See glamuurne üllatuskülaline on Mack's Bling-Bling Platter! Taldrikul saab väikeste valitud palakestena näha ja maitsta läbilõiget Mackis pakutavast. Kauniteks lisanditeks toidumaailmas laineid lööv tapiokk (maniokist tehtud teraline tärklis), rukkililleõied, must sool, kastmetriibud. Bataaditšipsid. Joogiks pokaalides Saku Kuld. Portsjon on kahele ja mõeldud kõiki meeli hõlmavaks nautimiseks.

mack bar-b-que

Kõige lahedam ongi asja juures Blingi lauale saabudes tekkiv vau!-emotsioon, mis tekib kontrastist tavapärase Macki serveerimislaadiga. Mulle nii meeldivad sellised üllatused. Teades, kuhu sa sööma lähed ja mis sind seal ees ootab, oledki valmistunud täpselt selleks ja ei mitte millekski enamaks. Ja siis nagu välk selgest taevast saabub sinu ja su kaaslase ette taldrikutäis puhast toidukunsti. Nii maitsete kui väljapaneku mõttes. On näha ja tunda, et peakokas ja tema kogemuste pagasis on peidus nii mõndagi... Ja kas saab leiutada tabavamat nime:) Tõeline bling-bling, sädelus ja glamuur Macki harjumuspäraste roogade vahele.

Macki Bling-Blingi sööma minnes tuleks teada, et seda saab ainult tööpäeviti kell 15-18. Selleks on kaks põhjust: esiteks soovitakse ärgitada eestlasi pidama nn. social hour'it, tulema tööpäeva teises pooles korraks kontorist välja, jagama toitu, suhtlema, lõõgastuma. Et see aeg pole enam lõuna- ega ka veel mitte õhtusöögi aeg, sobib just selline mitte liiga suur näksitaldrik. Teine põhjus pidi olema Toomitsa sõnul see, et õhtuti ja nädalavahetusel on maja nii täis, et Bling-Blingi kui eripakkumist lihtsalt ei jõuta teha. Ja kiirustades ja ülejala sellist taldrikut juba ei meisterda, eksole.

Bling-Bling Platterit saab Tartu mnt. Mack'is veel selle nädala lõpuni. Nii et kiirustage, kodanikud liha- ja glamuurisõbrad!

mack bar-b-que

Nii Mack Bling-Bling Platter kui paljud teised põnevad pakkumised ilmutavad end Tallinna, Tartu ja Pärnu erinevates söögikohtades Eesti Maitsed Täna projekti raames. Tegu ei ole kindlasti mitte tavapäraste lõunapakkumistega. Osalevad söögikohad on peakoka ja joogispetsialisti koostöös välja töötanud hea toidu sõbrale mõistliku (kohati isegi uskumatult odava) hinnaga taldrikutäie valitud, just sellele söögikohale omaseid maitseid ja valinud sinna juurde sobiva joogi. Need "komplektid" on tõesti erilised ja mõeldud ühel taldrikul edasi andma söögikoha eripära parimal moel. Iga roog on saadaval piiratud aja jooksul ja pakkumised muutuvad pidevalt. Nendega kursis olemiseks on kõige mõistlikum laikida Facebookis lehte Eesti Maitsed Täna.

Loe lisaks Silja lugu Troikas käigust ja nende suupistetaldriku maitsmisest.