18. aprill 2012

Piparmündi-šokolaaditrühvlid

chocolate and mint truffles

Nüüd on selline lugu, et lugu eriti polegi, postitan lihtsalt retsepti ja jooksen lennukile, mis viib mind vanale heale Inglismaale. Mitte küll kauaks, vaid mõneks päevaks, kuid olen elevil, sest muuhulgas on plaan külastada Fergus Hendersoni St. John Bread & Wine'i ja Quince'i, kus vägede juhatajaks telekokanagi tuntud Silvena Rowe. 
Seniks jätan siia need ülimõnusad kommid, mille tegemiseks on tarvis paari kindlat toodet. Kõigepealt piparmündiekstrakti, mida saab kindlasti Piprapoest, olen näinud ka Sadama turul. Pisike pudelitäis, mida kulub imevähe ja jagub pikaks ajaks, on tehtud puhtast piparmündiõlist. Sobib ka tee sisse, kookidesse, jäätisesse, ka soolastesse toitudesse (lammas!). 
Teine vajalik koostisosa on Marianne Crush, mis on kõigile ilmselt tuntud Soome piparmündi-šokolaadikaramelli Marianne, lihtsalt purustatud moel. Kui tõesti seda kommipuru kusagilt ei saa, võib trühvleid veeretada ka lihtsalt tuhksuhkrus. Aga karamellipuru sobib mündimaitseliste trühvlitega imeliselt nii juba oma maitse poolest, kui teeb kogu loo mõnusalt krõbisevaks.

DSC_4424200 g tumedat (min 70%) kakaosisaldusega šokolaadi
100 ml 35%-list koort
2 tl piparmündiekstrakti
75 g (pool pakki) Marianne Crush karamellipuru

Tükelda šokolaad. Kuumuta koor keemiseni. Tõsta koorepott pliidilt ja lisa kuuma koore hulka šokolaaditükid. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Maitsesta piparmündiekstrakstiga. Soovitaks kõigepealt lisada ühe tl ja siis maitsta. Kui maitset on vähe, saab juurde lisada. Minu arust oli 2 tl just parasjagu.
Tõsta šokolaadisegu 3-4 tunniks külmkappi hanguma.



Võta teelusikaga šokolaadist parajad portsud. Esialgu tuleb natuke vajutada ja mudida, et mass käesoojuses pehmemaks läheks, siis saab kenasti veeretada.
Tõsta pallid ootele ja puista küpsetuspaberile Marianne Crush.

chocolate and mint truffles

Võta šokolaaditrühvel kätte ja veereta hetkeks veel kord pihkude vahel, et pealispind pehmemaks läheks, siis haakub puru paremini külge.  Veereta trühvleid ükshaaval purus, nii et nad oleksid ühtlaselt kaetud.
Hoia komme külmkapis.

chocolate and mint truffles


Retseptis vajaminevat piparmündiekstrakti jagas katsetamiseks Piprapood.

5 kommentaari:

sportlase ema ütles ...

Ma poleks mina, kui ma neid komme järele ei prooviks teha :)

Mari-Liis ütles ...

Jää siis ikka iseendaks, eks!;)Unustasin postituses enne kirjutada, et Laima 70% šokolaad üllatas hästi positiivselt siin, paras mõrkjas ja trühvli sisu jäi hästi mõnusa konsistentsiga

Silja ütles ...

Oi, nii tore, et jõudsid ikka trühvliretsepti enne ärasõitu üles panna. Käisin siin eile mitu korda piilumas ja hakkasin juba muretsema ...:):):)

Trühlvid on tõeliselt isuärtavad! Piparmündi ja tumeda šokolaadi kooslus on mul juba laspepõlvest saadik üks lemmikuid, kui Saksamaalt After Eight'i toodi:)
Imeilusat reisi ja tõeliselt vahvaid toiduelamusi Sulle! (see viimane soov on muidugi omakasupüüdlik, sest ma ikka loodan blogist pärast nende kohta lugeda) :D

Anonüümne ütles ...

Leidsin selle ime maitsva retsepti. Küsimus oleks selline, kui palju umbes antud kogusest saan ja kas ekstrakti asemel sobib ka hoopis essents?

Mari-Liis Ilover ütles ...

Appike, ma ei mäletagi enam, mitu kommi sain. Siit moraal: kirjuta alati valmis asjade kogused üles! :) Aga tooraine koguse järgi pakun, et 20-25 tk peaks neid küll saama. Essents sobib ekstrakti asendama igati hästi.