14. juuni 2012

Rabarberijook ingveri ja sidruniga

rabarbrijook/refreshing rhubarb drink

Rabarberile on lõputult kasutusvõimalusi. Lisaks kõikvõimalikele kookidele, magustoitudele, kastmetele, tšatnidele, moosidele jne saab rabarberivartest ka väga mõnus joogi! Rabarberist saab mahla välja ka mahlapressi abil, nagu tehakse näiteks Põhjakal. See on mõttekas suurte koguste puhul. Väiksemas koguses ja kohe ära joomiseks tegin joogi rabarberist mahla ja maitset välja keetes. Seda teavad ju kõik, et kookidesse ja magustoitudesse sobivad noored, peenikesed ja õrnad rabarberivarred, mida ei pea koorima. Seda jooki saab edukalt keeta ka praegustest jämedamatest vartest, mis tahaksid muidu juba koorimist. Joogi tegemiseks võib aga vabalt koorimata jätta. Punastest koortest tuleb ilus roosa värv ja kogu rabarberimass koos koortega jääb peale nõrutamist niikuinii sõelale.

500 g rabarberit
1 sidrun
2 cm jupp ingverit
160–200 g suhkrut

Tükelda rabarber. Riivi hoolikalt pestud sidrunilt koore kollane osa ja pigista mahl välja.  Koori ja viiluta ingver. Vala potti 1,5 l vett, lisa rabarberitükid, sidrunikoor ja ingveriviilud. Keeda kaane all 15 minutit. Seejärel sega hulka sidrunimahl. Kurna kahekordse marliga kaetud sõelal ja vala selge vedelik potti tagasi. Lisa suhkur ja kuumuta keemiseni.
Jahuta enne joomist täielikult, hoia külmkapis.
Soovi korral lisa jääkuubikuid, sidrunilõike ja münti.

Äkiliselt punase täiskasvanute joogi saab, kui võtta sedasama rabarberijooki ja Camparit 3:1-le. Lisa jäätükke ja mõrkjas-hapukas suvejook ongi limpsimiseks valmis:

rhubarb and campari drink

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere,

aga kas ingver läheb ka kohe algul koos rabarberi ja sidrunikoorega sisse?

Mari-Liis ütles ...

Jaa, ingver läheb kohe! Kirjutasin selle retsepti ka sisse.