10. september 2014

Lihtsamast lihtsam ja hullult hea karamelline õunakook

Õunakook Juubeli tordipulbri põhjal

See on üks küpsetistest, mille valmistamisele kulunud aeg ja vaev on pea olematud, maitse aga vastupandamatu. Kui on kange õunakoogi isu ja tahaks kohe ja nüüd, siis see retsept ongi nagu rusikas silmaauku. Koogikese kokkuladumine ja küpsetamine on nii lihtsad, et sellega peaks lapski hakkama saama.
Postituse pealkiri on ses mõttes eksitav, et mingit eraldi karamelli ma siia ei valmistanud. Karamelline mekk tuleb hoopis Juubeli tordipulbrist ja võist koosnevast õhukesest põhjast ja puru koostises olevast fariinsuhkrust. Eks selliseid tordipulbriga tehtud kookide versioone on liikvel mitmeid ja paljudel kindlasti oma lemmik välja kujunenud. Soovitan kindlasti nüüd õunahooajal seda kooki ka proovida, kes teab, ehk leiate uue favoriidi:)

Õunakook Juubeli tordipulbri põhjalKaramelline õunakook

Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit
75 g võid
Kate:
4-5 õuna
Puru:
25 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 dl nisujahu

Kata neljakandilise, umbes 22x32 sentimeetrise vormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Puista vormi põhjale tordipulber. Tükelda või õhukesteks väikesteks viilakateks, laota need pulbrile.
Puhasta ja viiluta õunad. Lao koogile.
Puru jaoks näpi sõrmede vahel või, suhkur ja jahu peeneks pudiks. See võib tunduda väikese võikoguse tõttu pisut kuiv, aga küpsemisel eraldub õuntest mahla ja puru muutub kenasti krõbedaks. Puista puru õuntele.
Küpseta 180 kraadi juures 35-45 minutit.

Õunakook Juubeli tordipulbri põhjal

11 kommentaari:

jaanika ütles ...

minul ei tulnud kahjuks eriti hea :(

Mari-Liis Ilover ütles ...

Kahju, Jaanika. Aga eks maitsed olegi erinevad. Meie perele see kook kohe väga meeldib. Ehk leiad siit blogist mõne teise õunakoogi, mida katsetada - sildi "õunad" all on neid päris mitmeid.

Anonüümne ütles ...

Hm, huvitav, meil tuli küll väga hea, kõik nautisid karamellist maitset. Ehk oli viga õuntes, siia sobivad just hästi mahlakad õunad mu meelest:)
Kristina

Anonüümne ütles ...

Proovin ka katsetada. Aga üks küsimus, enne kui asun tegema. Kas lihtsalt valad pulber otse vormi ja siis laotad võitükid peale? Ei ole vaja eelnevalt tordipulbri valmis teha? :)

jaanika ütles ...

mul jäi see pealmine osa liiga jahune ja kuiv, aga võibolla tõesti oleks pidanud mingid teised õunad olema.

Mari-Liis Ilover ütles ...

Jah, pulber läheb otse vormi ja sellele siis tuleb laotada võitükikesed.

Anonüümne ütles ...

Mõnus-mõnus!
Ülihea kook! Tegin täpselt retsepti järgi ja väga hea sai. Läheb kordamisele. Aitäh retsepti eest.

Lenna.

Mari-Liis Ilover ütles ...

Nonii, Lenna, nüüd ajasid oma kommentaariga mulle ka koogiisu peale ja pean lapse poodi Juubeli pulbri järele saatma:)

Anonüümne ütles ...

Tere

Kui on soov kook teha ümmarguse vormi sisse, siis mis suuruses peaks vorm olema?

Tänud ette:)

Mari-Liis Ilover ütles ...

Ma ei ole ise seda ümmarguses kunagi teinud, aga koguseid vaadates ja kandilise vormi suurusega arvestades peaks sobiv olema 23-24 cm ümmargune vorm. Head küpsetamist :)

Kristi ütles ...

Proovisin eile seda kooki ja tõesti mõnus karamelline. Kuna nisujahu ei olnud, siis jätsin 1 dl juubeli tordipulbrit pealepuistamiseks ja fariinisuhkru asemele panin pruuni suhkrut. Ahjus oli kokku 40 min.