8. november 2015

Kookospiima ja jogurtiga panna cotta

coconut milk panna cotta


Heast panna cottast ei ütle ma kunagi ära. Õrn, mitte liiga magus, kergelt võdisev, siidine - see on hea panna cotta! Kindla peale minek on valmistada panna cotta kohvi- ja vahukoorest pooleks. Tulemus on alati suurepärane ja maitset saab varieerida erinevate marja- või puuviljalisanditega. Sellise klassikalise panna cotta retsept on siin.  Hästi mõnus on ka petipiimast ja kohvikoorest versioon, postitus selle kohta asub siin
Kookospiimast ja jogurtist tehtud panna cotta on veidi ebatraditsioonilisem. Sõna "panna cotta" tähendab ju tõlkes kuumutatud koort ja päris koort selles magustoidus tegelikult ju üldse ei ole. Kookospiim ja jogurt annavad aga kokku vägagi nauditava koosluse, millele on kirsiks tordil troopilised puuviljad.  See panna cotta sobib eriti hästi praegusesse aasta-aega, kui värskeid kodumaiseid marju pole, troopilisi vilju see-eest jagub küllaga. Mangodega on sel sügisel poodides kuidagi eriliselt hästi - nad on nii magusad ja mahlased ega jää sugugi alla oma kodumaal pakutavatele.
Selle magustoidu võiks liigitada parasjagu tervislike kategooriasse. Midagi padurammusat temas pole, magustajaks on suhkrust palju toitainerikkam ja kasulikum tervisesõber mesi ning kuhjaga puuvilju ka veel peal.

Kookospiima ja jogurtiga panna cotta

200 ml kookospiima
200 ml maitsestamata Kreeka jogurtit (võib kasutada ka Türgi jogurti nime all müüdavat toodet)
2 želatiinilehte
5 sl vedelat mett
2 tl laimimahla
1tl vanilliekstrakti või -suhkrut

lisaks tükeldatud puuvilju, näiteks mangot, kiivit ja granadilli.

Pane želatiinilehed külma veega kaetult likku. Kuumuta väiksemas potis kookospiim koos laimi ja meega keemiseni, aga ära keeda. Tõsta pliidilt. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks. Lisa kuumale kookospiimale ja sega hoolsalt, kuni kogu želatiin on lahustunud. Lase segul 10 minutit jahtuda. Liiga kuumale vedelikule lisades võib jogurt tükiliseks minna, nii et ettevaatust sellega. Lisa veidi jahtunud, kuid veel soojale kookospiimale jogurt, sega vispliga täiesti ühtlaseks.
Lase segul jahtuda toatemperatuurini. Seejärel vala serveerimisnõudesse ja lase vähemalt 4 tundi külmkapis tarduda. Serveeri puuviljadega. Peale võib soovi korral raputada veel kookoshelbeid.

Retsept on ilmunud ka raamatus "Kergemad klassikud".

Kommentaare ei ole: