1. aprill 2016

Karrine lillkapsa-kikerhernesupp

Nii väga kui tahakski juba sparglist-rabarbrist õhata, noori naate korjata, kevade esimest hapuoblikasuppi keeta ja nõgesepannkooke praadida, pole midagi parata - tuleb oodata. Süüa soojendavat suppi ja igatseda tõelise kevade järele.
Kõik lillkapsasõbrad teavad, kui tänuväärne on lillkapsas püreesupis. Ta muutub nii mõnusalt sametiseks, et puudub igasugune vajadus lisada veel koort või võid - niigi on maitsev ja rikkalik. Selles supis on sees kookospiim, sest inspiratsiooniks on karrid ja supi maitse ongi mõnusalt indiapärane.  Paarikümne minutiga valmiv potitäis on täiesti taimne, samas tänu kikerhernestele korralikult toitev ja toekas.

karrine lillkapsa-kikerhernesupp

Karrine lillkapsa-kikerhernesupp
neljale-kuuele

750 ml köögiviljapuljongit
500 g lillkapsast
1 purk (400 g) kikerherneid
1 hakitud küüslauguküüs
1 sl riivitud värsket ingverit
1 sl karripulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl garam masalat (soovi korral ja kui on kodus olemas)
200 ml kookospiima
veidi laimimahla
soola
peterselli

Vürtsikad kikerherned:
pool purki (400 grammisest konservist) kikerherneid
1 sl oliiviõli
u 0,5 tl soola
u 0,5 tl jahvatatud koriandrit
u 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

Kuumuta puljong keema, lisa tükeldatud lillkapsas. Keeda 15 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Lisa nõrutatud ja sõelal külma vee all loputatud kikerherned, küüslauk, ingver, kõik maitseained ja kookospiim. Keeda veel mõni minut. Püreesta supp. Vala potti tagasi, maitse ja lisa vajadusel soola. Pigista maitse viimistlemiseks supisse veel laimist umbes 1 sl mahla, sega läbi.
Sel ajal, kui supp keedab, valmista vürtsikad kikerherned. Selleks nõruta pool purki kikerherneid, loputa sõelal külma vee all ja kuivata õrnalt köögipaberi vahel. Kuumuta pannil õli ja lisa kikerherned koos maitseainetega. Prae aeg-ajalt segades 5 minutit.
Serveeri suppi vürtsikate kikerherneste ja hakitud peterselliga.

karrine lillkapsa-kikerhernesupp

Retsept ilmus aprillikuises "Tervis Plussis", kus lisaks sellele veel neli värvilist ja maitsvat püreesuppi. 

6 kommentaari:

Sandra ütles ...

Oh, Mari-Liis! Nii ilusad fotod ja isuäratav supp!

Mari-Liis Ilover ütles ...

Aitäh, Sandra!

Anonüümne ütles ...

Väga ahvatlev tundub!! Kas need praetud kikerherned on selle esimese purgi seest või lisaks? St kas kokku on vaja üks purk või poolteist?

Mari-Liis Ilover ütles ...

Poolteist! :)

Anonüümne ütles ...

Väga maitsev supp, tänan retsepti eest! Järgmisel korral ainsa muudatusena lisaksin riivitud ingveri supile vahetult enne püreestamist, et säilitada ingveri hea värske maitse.

Mari-Liis Ilover ütles ...

Aitäh tagasiside eest! Ingveri lõpus lisamine on väga hea mõte, teen edaspidi ise samuti nii :)