13. mai 2016

Nõgeseomlett juustuga

nõgeseomlett

Selle postituse juhatan nõgese tervislikkusest rääkimise asemel (seda on palju juba tehtud, soovitan lugeda näiteks seda Aive Luigela artiklit või Urmas Kokassaare lugu "Eesti Looduses") sisse hoopis aiandus- ja/või iluteemalise nõuanderubriigiga. Nimelt, kui teil tekib kuumal päikesepaistelisel kevadpäeval vastupandamatu soov istutada ümber pooleteisemeetriseid lopsakaid pargiroose, siis ükskõik kui palav ja kaunis ilm ka poleks, ärge tehke seda paljaste käevartega. Et ei peaks pärast paar nädalat vaid pikkade katvate varrukatega käima või siis kohtumistel inimestele esimese asjana seletama, et ei, ma tegelikult ka ei ole enda lõikumisega tegelenud, teie ees on hoopis blondiinist aednik.

nõgeseomlett

Nõgeseomlett juustuga

paar peotäit nõgeseid
5-6 murulauguvart
4 muna
2 sl vett või piima
u 70 g juustu (pildil olevas omletis on kasutatud neid suitsuseid-tšilliseid juustukuubikuid, kuid loomulikult võid valida endale meelepärase juustu)
soola, pipart
praadimiseks võid

Alustuseks kupata nõgesed, et kaoks kõrvetav toime. Vala nad üle kuuma veega. Lase 10-15 sekundit seista, nõruta. Kui nõgesed on veidi jahtunud, pigista neist käe vahel õrnalt vesi välja. Haki peenemaks. 4 muna kohta võiks kupatatud ja hakitud nõgeseid olla umbes 1 detsiliitri jagu.
Haki murulauk. Klopi munad piima või veega lahti, sega hulka nõgesed ja murulauk. Kuumuta pannil killuke võid ja vala omletisegu pannile. Küpseta, kuni muna on hüübinud. Veidi enne lõplikku valmimist puista omletile juust. Küpseta, kuni juust on sulanud. Maitsesta omlett soola ja pipraga. Puista peale veel hakitud murulauku.

nõgeseomlett

Kommentaare ei ole: