25. oktoober 2016

Sauce 2016

On puhas vedamine, et rahvusvaheline kokandusmaailma suursündmus Sauce on on toimumispaigaks juba teist aastat järjest valinud Tallinna. Sest kuidas veel meie kokkadel, restoranipidajatel, toiduainetega tegelejatel, toiduajakirjanikel ja muidu toiduhullukestel oleks võimalik osa saada kokanduskirest ja armastusest toidu vastu sedavõrd kõrgetasemelisel ja kontsentreerunud moel.

Sündmus toimus seekord kolmel septembripäeval. Neist esimene, laupäev, leidis aset hoopistükkis Kuressaares ja hõlmas endas nii kokkadevahelist vutimatši (võidu viis koju Art Priori) ja heategevuslikku õhtusööki Kuursaalis, kus astusid üles nii külaliskokad välismaalt kui kohalikud Saaremaa kokad. Õhtusöögi tulud läksid kahe Kuressaare Ametikooli kokaõppe õpilase praktika toetuseks, mis saab toimuma maailma parimates restoranides.

Pühapäevased üritused toimusid Telliskivi Loomelinnakus. See oli töötubade ja degusteerimiste päev.

Esmaspäevasel seminaripäeval Nordea Kontserdimajas sai osa inspireerivate esinejate sõnavõttudest põnevatel ja äärmiselt inspireerivatel teemadel. Kokkade ühistöös valminud õhtusöögid Saltis ja Ribes panid kolmepäevasele sündmusele kauni punkti.

Allpool väike pildiline ülevaade Sauce 2016 meeleoludest.

sauce-4

sauce

IMGM5311_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM5290_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4577_websize_fotograaf.lauri.laan IMGM4468_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4480_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4517_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4558_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4556_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4972_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM4912_websize_fotograaf.lauri.laan

kõrvitsapannkoogid

IMGM5153_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGL5142_websize_fotograaf.lauri.laan
IMGL4705_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGL5169_websize_fotograaf.lauri.laan

IMGM5071_websize_fotograaf.lauri.laan

Kommentaare ei ole: