6. veebruar 2017

Kana arrabbiata kastmes oliivide ja spinatiga

kana arrabbiata kastmes

Arrabbiata on üks paljudest Itaalia pastakastmetest, mida teistest eristab tšilline tulisus. Tavapärane on arrabbiatat süüa pennedega ja kuna see toit on Rooma piirkonnast pärit, siis pecorino romano juustuga üle puistatult. Kaste ise keedetakse kokku tomatitest, sibulast, küüslaugust ja tšillist. Valmistamine on ülimalt lihtne, maitse super.

Arvaku itaallased sellest, mis iganes soovivad, aga minu meelest maitseb arrabbiata kaste ka kanaga suurepäraselt, andes mahedamaitselisele linnulihale just paraja annuse hapukust ja teravust. Lisaks veel oliivid ja spinat ning argiõhtule sobivalt kiiresti valmiv tervisetoit ongi valmis!

Juurde võib veel pakkuda kausitäie rukolasalatit ja soovi korral ka ciabattat. Või hoopis kinoat, täisterariisi, röstitud köögivilju - kõik sobivad hästi!

Kana arrabbiata kastmes oliivide ja spinatiga
kahele

1 pontsakas broilerifilee
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
0,5-1 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid (doseeri mitse järgi)
u 45 g musti oliive
u 50 g spinatilehti
soola, musta pipart

Lõika broilerifilee keskelt lapiti kaheks. Kui soovid, võid lõike kergelt haamerdada, kuid see ei ole hädavajalik. Maitsesta lõigud soola ja musta pipraga.
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk klaasjaks, u 5 minutit. Lisa tšilli, kanalõigud ja tomatikonserv. Hauta kaane all 20 minutit. Lisa oliivid ja spinatilehed, sega läbi ja lase toidul veel mõne minuti jooksul läbi kuumeneda, kuni spinatilehed on “kokku kukkunud”. Jahvata peale musta pipart.

Kommentaare ei ole: