tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post3118776010189339407..comments2023-04-20T10:24:39.293-07:00Comments on Siit nurgast ja sealt nurgast: Täidetud jõulupart ja õllekapsad jõhvikategaMari-Liishttp://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-64901400627887720452015-01-01T13:04:54.317-08:002015-01-01T13:04:54.317-08:00Tere, Arko! Selleks, et part saaks kiiremini n-ö &...Tere, Arko! Selleks, et part saaks kiiremini n-ö "vungi sisse". 130 ga alustades läheb ülessoojenemiseks liiga kaua aega.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-41326971002919165832015-01-01T09:17:32.713-08:002015-01-01T09:17:32.713-08:00Tere!
Miks peab ahi olema eelkuumutatud 180ne kra...Tere!<br /><br />Miks peab ahi olema eelkuumutatud 180ne kraadini, kui pardi ahjupanemisel alandatakse temperatuuri koheselt 130ni?Arkonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-61286492803368188992014-12-26T04:56:03.406-08:002014-12-26T04:56:03.406-08:00Aitäh vastuse eest! Kahjuks ma pardini ei jõudnud ...Aitäh vastuse eest! Kahjuks ma pardini ei jõudnud kuna Hiiumaal seda niisama võtta pole, aga kunagi jõuan kindlasti ka pardini. Ma koguseid nii väga ei mõelnudki. Küsimus tekib mul liha maitsestamisel alati, kas sool sisse hõõruda või piisab ka nö patsutamisest/peale raputamisest. Ise panen ka alati tunde järgi, aga ikka aegajalt ei tundub, et jääb justkui liiga lahja. Mõtlesin, et äkki on mingi lollikindel reegel erinevate lihade puhul :) Igaljuhul aitäh vastuse eest!Railihttps://www.blogger.com/profile/02791778802168335930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-48367411072023375362014-12-26T04:54:15.055-08:002014-12-26T04:54:15.055-08:00Autor on selle kommentaari eemaldanud.Railihttps://www.blogger.com/profile/02791778802168335930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-12031679631343019972014-12-23T00:41:36.540-08:002014-12-23T00:41:36.540-08:00Tere, Raili! Ei ole üldse kohatu, täitsa asjalik j...Tere, Raili! Ei ole üldse kohatu, täitsa asjalik ja asjakohane küsimus on. Aga raske vastata...Soolakogust ei ole ma kunagi mõõtnud ja ausalt öeldes ise ka juurelnud, et ei tea, kas sai nüüd parajalt. Arvan, et pardi peale kulub umbes 1-1,5 sl soola. Raputan selle naha peale ja patsutan tihedamalt vastu parti. Pipraga samamoodi. Piprakogus on muidugi väiksem, seda keeran otse veskist mõned keerud, nii e musti täppe oleks ikka näha. Naha alla ei ole selle retsepti puhul vaja midagi toppida. Pardi sees on maitset andev täidis ja kui pealpool sool-pipar, siis saab liha maitset selle kolme küpsemistunniga kenasti. Pardiliha on iseenesest juba küllalt maitserikas, nii et ma liigselt soola-pipra pärast siinkohal ei muretseks. Pealegi saab soola laual lisada, kel tarvis. Loodan, et mu vastusest oli natukenegi abi.<br />Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-88413615669944146622014-12-22T05:12:35.038-08:002014-12-22T05:12:35.038-08:00Minu küsimus võib olla kohatu, kuid olen ennegi ol...Minu küsimus võib olla kohatu, kuid olen ennegi olnud ikka ja jälle hädas soola ja pipraga maitsestamisel. Kuidas antud pardi puhul seda täpselt teha, et maitse saaks paras ja meeldiv.Kuidas soola ja piparaga teda määrida, kas nahka eemaldada ja selle alla hõõruda? Ikka ja jälle ole ma ämbrisse astunud just suuremate lihatükkide vms maitsetamisel.Railihttps://www.blogger.com/profile/02791778802168335930noreply@blogger.com