tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post5574409827127753916..comments2023-04-20T10:24:39.293-07:00Comments on Siit nurgast ja sealt nurgast: Kohupiimajäätis vahtrasiirupi ja Kreeka pähklitegaMari-Liishttp://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-1142767540463164702012-03-26T23:31:33.527-07:002012-03-26T23:31:33.527-07:00Oi, see võis hea olla, Eva. Sidrunivõie ja kohupii...Oi, see võis hea olla, Eva. Sidrunivõie ja kohupiim, kujutan ette....<br />Nii hea meel, et sulle ka meeldis kohupiimajäätis. Põhja retsept toimib, selle võib samaks jätta, aga saabki ju igasuguste lisanditega katsetada, suvel värsketest marjadest toormoosi ja küpsisetükkidega näiteks on kindlasti super.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-60685536543204199892012-03-26T23:18:43.679-07:002012-03-26T23:18:43.679-07:00Kohupiimajäätis tuli tõeliselt õhuline. Tegin Paju...Kohupiimajäätis tuli tõeliselt õhuline. Tegin Pajumäe kohupiimaga ja lisandina kasutasin sidrunivõiet. Kreeka pähklid ja vahtrasiirup jäävad järgmiseks korraks!<br />Tänud retsepti ja heade soovide eest! :)Eva P.https://www.blogger.com/profile/01659150340977843655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-42180402302889492122012-03-26T06:56:49.525-07:002012-03-26T06:56:49.525-07:00Kristiina, huvi pärast vaatasin seda Lebovitzi too...Kristiina, huvi pärast vaatasin seda Lebovitzi toorjuustujäätise retsepti, täitsa põnev ju. Sinu retsept on ka mõnus, kindlasti toimib hästi. <br />Mulle meeldib ka kohupiimajäätise juures see kergus, kuidagi õrn ja hea on. Aga ootamine on tõesti tüütu tegevus, esimene jäätiseisu saab alati otse masinast poolpehmelt ära limpsitud:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-88507129425130791362012-03-26T02:51:52.747-07:002012-03-26T02:51:52.747-07:00Ma tegin samuti sel nädalavahetusel kohupiimajääti...Ma tegin samuti sel nädalavahetusel kohupiimajäätist. Ma võtsin alsuseks David Lebovitzi juustukoogijäätise retsepti ja asendasin lihtsalt toorjuustu kohupiimaga ja hapukoore jogurtiga. Riivisin ka sidrunikoort hulka. Kasutasin Pajumäe kohupiima - 225 g kohupiima, 2,5 dl jogurtit, 130 g suhkrut ja 1,25 dl vahukoort :)<br /><br />Väga mõnus kerge, mulle meeldis väga. Palju kergem, kui juustukoogijäätis ja valmib sama kiiresti (ma ei suuda kunagi oodata terve ööpäeva, et jäätist süüa:).Kristiinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-88055040829422686562012-03-25T07:10:01.598-07:002012-03-25T07:10:01.598-07:00Muidugi võib talukohupiima kasutada, kui ta on pii...Muidugi võib talukohupiima kasutada, kui ta on piisavalt ühtlane. Selle pasta pluss siin jäätise juurs on lisaks ühtlasele konsistentsile, et ta on mõnusalt hapukas.<br />Head maiustamist, Eva!:)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-11276275039485433782012-03-25T06:15:11.152-07:002012-03-25T06:15:11.152-07:00Tänud! Kohupiimapasta asemel võiks siis ju talukoh...Tänud! Kohupiimapasta asemel võiks siis ju talukohupiimasid kasutada, need on ka mõnusad kreemjad.<br />Igatahes jäätisemasin läks juba sügavkülma, et saaksin selle jäätise järele proovida!Eva P.https://www.blogger.com/profile/01659150340977843655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-74186996411917005942012-03-25T04:51:08.095-07:002012-03-25T04:51:08.095-07:00Esiteks tuleb öelda, et madal rasvasisaldus polnud...Esiteks tuleb öelda, et madal rasvasisaldus polnud üldse eesmärk omaette. Lihtsalt teatud asjaludel oli mul kodus rohkelt kohupiima, mis kasutamist nõudis:) Teralisest kohupiimast tundus, et ei jää hea ja ühtlane jäätis ja pastadest oli kapis just see rasvavaba (0,1%) versioon. Nii ta jäätise sisse läkski ja väga mõnus sai! Mingit põhjust ei näinud vahukoort millegi muuga asendada:). Nende torus kohupiimapastade rasvasisaldus on mu meelest üldse max 5%, seega mingit väga olulist vahet tulemuses ilmselt pole, kui kasutada vähem või rohkem rasvast kohupiimapastat.<br />Masinaga on veidi ühtlasem ja kreemjam nagu ikka, aga kohupiimajäätisega on vahe tunduvalt väiksem kui näiteks munakollased+koor põhjal jäätise puhul.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-59719599080357742122012-03-25T03:19:51.633-07:002012-03-25T03:19:51.633-07:00Minu meelest väga huvitav retsept. Paar kommentaar...Minu meelest väga huvitav retsept. Paar kommentaari, palun minu pihta mitte pahandavaid nooli saata, aga sellised mõtted tekkisid mu peas.<br />Milleks võtta rasvavaba kohupiima, kui jäätisesse 35% rasva sisaldusega koort lisada? <br />Teiseks, mind huvitab, kas oled jäätist mõlemat pidi proovinud valmistada - nii masinaga kui ilma, ja kui, mis vahe tuleb?Eva P.https://www.blogger.com/profile/01659150340977843655noreply@blogger.com