tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post6262191518821367112..comments2023-04-20T10:24:39.293-07:00Comments on Siit nurgast ja sealt nurgast: Rootsi šokolaadikook (kladdkaka)Mari-Liishttp://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-91863740118896991092016-11-16T07:56:30.254-08:002016-11-16T07:56:30.254-08:00Monika, väga mõnusad ja tervislikud asendused, kat...Monika, väga mõnusad ja tervislikud asendused, katsetan ka kindlasti sedamoodi.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-58392559278599353292016-11-14T14:09:59.222-08:002016-11-14T14:09:59.222-08:00Aastaid minu lemmik, aga asendan nisu jahu mandli ...Aastaid minu lemmik, aga asendan nisu jahu mandli ja kookose jahuga. Super maitsev 😊Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15543086292602567056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-20030564304744977042015-01-26T01:35:06.460-08:002015-01-26T01:35:06.460-08:00Anonüümne: no see paus on tõesti juba lubamatult p...Anonüümne: no see paus on tõesti juba lubamatult pikaks veninud:)<br />Mis tatrajahu puudutab, siis ta kipub imama nisujahust rohkem vedelikku ja kook võib jääda lihtsalt niisama, ainult jahu asendades, saepurune. Ma ise ei ole selles koogis muid jahusid katsetanud. Küll aga tegi seda Pamela, kes jättis FB lehele sellise kommentaari: "Proovisin samuti järele kohe. Lisasin suhkrut vaid 50 g (kirjas olnud 200 g asemel). Kuna tegin tatra- ja riisijahuga, siis lisasin natuke kookospiima ja veel ühe muna. Muudatustest hoolimata tuli väga hea. " Ehk on sellest abi?Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-34415574692700033302015-01-26T01:29:39.541-08:002015-01-26T01:29:39.541-08:00Tere, Mari! Jah, ka mina küpsetan seda kooki 23 cm...Tere, Mari! Jah, ka mina küpsetan seda kooki 23 cm vormis. Väiksemas pole proovinud, seega kogemust jagada ei saa. Aga kui loogiliselt mõelda, siis väiksemas vormis tegelikult ei saaks õhem kook küll tulla, kui suuremas. Kui sa hoolikalt vaatad meie kõigi kolme pilte, siis näed, et see kook ongi üsna õhuke, umbes 1,5 cm paksune. Aga samas ei ole ta kohe kindlasti küpsiselaadne, kuiv. Seest ikkagi niiske ja kleepjas. Kahtlustan sinu koogi puhul liigset kuumust. Äkki ahi valetab? Ehk proovid madalama temperatuuriga? Ma ei usu, et vormi suuruses siin asi oli. <br />Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-85667364463334172432015-01-26T01:13:44.634-08:002015-01-26T01:13:44.634-08:00Aitäh retsepti eest! Küpsetasin 18 minutit 20 cm v...Aitäh retsepti eest! Küpsetasin 18 minutit 20 cm vormis: ettenähtust väiksemale vormile vaatamata tuli kook väga õhuke ja vist pisut üleküpsenud. Vaatasin, et nii Silja kui Marju blogis on ikka just 23 cm vormi kasutatud ja piltidel on näha kenasti "kerkinud" küpsetis. Kas ongi nii, et just 23 cm vormis tuleb kook ideaalne nii välimuselt kui maitselt?Marinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-78250523824892215382015-01-25T10:40:43.862-08:002015-01-25T10:40:43.862-08:00Vaatlesin pikalt erakordselt ilusat tumepruuni koo...Vaatlesin pikalt erakordselt ilusat tumepruuni koogilõiku lumivalgel taldrikul ja ühtäkki meenus, et minu koogiküpsetuspaus on juba poole aasta pikkune. Teeksin koogi tatrajahust, aga kas nisujahu asendamine tatrajahuga on igas ettejuhtuvas koogiretseptis üleüldse mõistik tegu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-54178477708137255942015-01-25T01:56:31.036-08:002015-01-25T01:56:31.036-08:00Ave, see on ju hea, et õnnetu muscovaado nüüd koog...Ave, see on ju hea, et õnnetu muscovaado nüüd koogi sees õnnelikuks sai! :) Suhkruga on jah nii, et magusa eelistused ja tunnetused on erinevatel inimesed erinevad. Olen ise ka hakanud oluliselt vähem suhkrut kasutama kui varem. Kui siinsamas blogiski vanemaid retsepte vaadata, läks suhkrut ikka täiesti mõtlematult, liiga lahke käega. Ja sellesse kooki panen ka natuke vähem kui originaalretsept ette näeb, umbes 150 g. Aga loomulikult saab vabalt ka veel palju vähemaga hakkama. Tore, et kook maitses!<br />Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-66380309538543076812015-01-25T01:52:55.301-08:002015-01-25T01:52:55.301-08:00Kaarobi kasutamine on küll väga hea mõte ja kindla...Kaarobi kasutamine on küll väga hea mõte ja kindlasti väärt proovimist! See on huvitav jah, kuidas väikesed asjad nagu näiteks teist sorti suhkru kasutamine annab koogile hoopis teise nüansi.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-37742385193303702102015-01-24T08:25:51.719-08:002015-01-24T08:25:51.719-08:00Kuna tume muscovado õnnetult kapis ootas, siis pro...Kuna tume muscovado õnnetult kapis ootas, siis proovisin järgi. Väga mõnus kook, kuid minu jaoks liiga magus. Järgmisel korraks vähendaks suhkrut, kuid tegemist väärib kook igal juhulAvenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-14188472901454588422015-01-24T04:06:42.288-08:002015-01-24T04:06:42.288-08:00Aitöh retsepti eest! Eile tegin seda kooki täpselt...Aitöh retsepti eest! Eile tegin seda kooki täpselt retsepti järgi, väga lihtne teha ja väga maitsev tuli! Täna tegin uuesti, aga otsustasin karamellisema maitse kasuks. Tegin nii, et suhkru panin kõik pruuni suhkru ning 45 g kakao asemel panin 35 g kaarobit + 10 g kakaod ja tuli ka super hea karamelline :)Anonymousnoreply@blogger.com