tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post8254243720364699979..comments2023-04-20T10:24:39.293-07:00Comments on Siit nurgast ja sealt nurgast: Soome lameleivad kartuliga ehk lihtsalt kartuli-rieskadMari-Liishttp://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-8995562906474721392015-01-23T23:23:28.051-08:002015-01-23T23:23:28.051-08:00Tore, et maitses! Ja see on ka vahva, et oma eelis...Tore, et maitses! Ja see on ka vahva, et oma eelistustele vastavaks retsepti kohendasid. See on siin tõepoolest selline "baas" ja klassika, milles saab nii kartulit kui nisujahu teiste meelepärastega asendada. Bataadiga, kujutan ette, võis küll väga maitsev tulla!Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-66916719856265006632015-01-23T12:34:17.645-08:002015-01-23T12:34:17.645-08:00Väga hea retsept järjekordselt. :) Pisut jällegi m...Väga hea retsept järjekordselt. :) Pisut jällegi muutsin. Kartuli asemel kasutasin bataati. Nisujahu asemel tatrajahu. Lisasin ka rosmariini, küüslaugupulbrit ja basiilikut. Väga maitsev!Pamelahttps://www.blogger.com/profile/06690046810518648636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-70196741609558938842015-01-22T03:22:33.672-08:002015-01-22T03:22:33.672-08:00Tõesti maitsev paistab :)Tõesti maitsev paistab :)Mängutuba Tallinnashttp://www.nipi.eenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-44624766993962658622015-01-22T01:33:26.758-08:002015-01-22T01:33:26.758-08:00Nii isuäratav. Ja hea idee. Loodan jõuda tegemisen...Nii isuäratav. Ja hea idee. Loodan jõuda tegemiseni. Aitäh!Krissuhttps://www.blogger.com/profile/08867408071656805303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-53726820824699588342015-01-21T22:44:50.514-08:002015-01-21T22:44:50.514-08:00see oli küll nüüd nagu rusikas silmaauku! ma just ...see oli küll nüüd nagu rusikas silmaauku! ma just viimati soomest tõin neid valmiskujul, ja küll olid head!vahterliinahttps://www.blogger.com/profile/02430935156909441614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-38259124527711900532015-01-20T04:27:32.254-08:002015-01-20T04:27:32.254-08:00Jaa. anonüümne - see on hea soovitus. Lahtiselt ho...Jaa. anonüümne - see on hea soovitus. Lahtiselt hoides kipuvad nad tõesti kuivama.Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-27305286384676658352015-01-20T04:21:22.391-08:002015-01-20T04:21:22.391-08:00Krentu, tere :). Ketšup nüüd ka mõni roppus. Punan...Krentu, tere :). Ketšup nüüd ka mõni roppus. Punane pudel on meilgi alati olemas. Lapsed uhavad seda muidugi oluliselt enamatesse toitudesse, kui suured. Aga näiteks hiina-magushapu kana kastmes ja mu searibide marinaadis on ta vägagi omal kohal, muudmoodi nagu ei saagi õiget maitset neile asjadele.<br />Mis järgmisel päeval soojendatud toitu puudutab, siis see on jällegi minul nõrk koht. No kohe mitte ei lähe. Esiteks ei taha ma kaks päeva järjest ühte ja sama toitu süüa ja no enmajaolt pole ikka tal seda maitset, mis värskelt tehtuna. <br />Kui Tiiu ajakirjas veel toidukülgi tegin, siis oli seal rubriik "Täna õhtuks, homme lõunaks". Selle aja jooksul, kui igakuiselt sinna rubriiki toite tegin, õppisin ikka ise ka väga palju jääkidest uusi asju tegema ja täitsa toredaid ideid tuli. Igasugused pirukad, rohke täidisega frittatad, kotletikesed, püreesupid muidugi jms. Peakski need retseptid jälle välja kraamima :)Mari-Liishttps://www.blogger.com/profile/10309776640898892209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-23929715586364899072015-01-20T04:04:00.614-08:002015-01-20T04:04:00.614-08:00Väga huvitav! Seda tahan kindlasti proovida.
Meie ...Väga huvitav! Seda tahan kindlasti proovida.<br />Meie peres süüakse küll ka eelmise päeva toitu, aga jääke tekib ikka ja minu unistus oleks, et mul oleks peas sellinne retseptikogu, et kohe tean, mida ühest või teisest jäägist teha. Ehk et jääkide kasutamine on mul nõrk koht.<br />Samas - minu arvates on just kartulipudru superhea järgmise päeva toit (ma teen just selle arvestusega rohkem). Ma teen nii, nagu ema tegi - palju võid pannile, siis tuleb kartulipudru sellega aegamisi ära segada, selles tempos, kuidas puder pannill soojeneb ja töölemisele rohkem alluma hakkab. Ja kõige olulisem on, et peale võiga segunemist ei tohi putru pannil enam pidevalt segada, et tekiks pruunid krõbedad koorikud . Ja kuigi toidublogis on see vist roppus, aga kõige parem on see vähese ketšupiga :) <br />Aga neid leivakesi tahan küll proovida!Krentuhttps://www.blogger.com/profile/11234318831627084242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6965680261863871543.post-7904501174161589392015-01-20T02:37:55.018-08:002015-01-20T02:37:55.018-08:00Head on. Teen alati suurema koguse kartuliputru, e...Head on. Teen alati suurema koguse kartuliputru, et neid järgmisel päeval teha. Kohe ahjust võttes tasuks fooliumisse voi kilekotti panna, siis ei lähe kõvaks.Anonymousnoreply@blogger.com